Nazilli Belediye Başkanı Ertuğrul Tetik, bazı internet haber sitelerinde yer alan “NAZGEM üzerinden kayıt dışı para alındığı” iddialarına sert sözlerle yanıt verdi. İddialarda, eski belediye başkanı Kürşat Engin Özcan’ın NAZGEM aracılığıyla elde ettiği parayı siyah bir poşet içinde mevcut başkan Tetik’e teslim ettiği ve bu ödemenin mezarlık ile parkta iki taksit halinde elden yapıldığı ileri sürülmüştü. Ancak Başkan Tetik, daha önce yaptığı basın açıklamasında bu iddiaların gerçeği yansıtmadığını vurgulayarak, 1 milyon 70 bin liranın elden değil, resmi fatura yoluyla belediye hesabına aktarıldığını belgeyle kamuoyuna göstermişti. Tetik, NAZGEM’in kitap alımı yaptığı firmaya kesilen fatura üzerinden işlemin yasal şekilde gerçekleştirildiğini kanıtlayan resmi evrakları da basın mensuplarıyla paylaşmıştı.
ATEŞ PÜSKÜRDÜ
Söz konusu haberlerin yayımlanmasının ardından, dün akşam saatlerinde eski belediye başkanı Kürşat Engin Özcan’a uzun süre ulaşılamamış, Özcan gece geç saatlerde evine dönmüştü. Bugün gerçekleştirilen belediye meclisi toplantısının ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Başkan Ertuğrul Tetik, yaşanan süreçten duyduğu rahatsızlığı dile getirdi. Özcan’ın yaşadığı durum nedeniyle üzgün olduğunu ifade eden Tetik, iddiaları ortaya atan kişilere sert tepki gösterdi.
“BİRİNİN HAYATINA MAL OLABİLİRDİ”
Konuya ilişkin açıklamasında Başkan Tetik şu ifadeleri kullandı:
“Dün yazılan haberler belki de birinin hayatına mal oluyordu. Basın özgürlüğü bu değil. Elinizde belge olmadan kimseyi suçlayamazsınız. Çok kötü şeyler yaşanabilirdi. Söz konusu edilen o siyah poşet bir mezarlıkta, bir makam odamda, bir parkta. Bu siyah poşet neredeyse götürün savcılığa verin. Biz olayın detaylarını belgelerle anlattık. Basın açıklamamızdan sonra halen bu tür haberler yapılmaya devam ediliyor. Hukuk gereğini yapacaktır.”




