Toplantıda 5199 sayılı Hayvanları koruma kanunu gereğince, hayvan bakım evi bulunan belediyelere destek amacıyla Belediye Başkanı Mustafa Büyükyapıcı'ya protokol yapma yetkisi verildi. Açılış yoklama ve bir evvelki Meclis zaptının oylanması ile başlayan toplantıda ilk olarak ekonomik ömrünü tamamlayan 09 H 1381 ve 09 H 365 plaka no'lu çöp araçlarının satılması konusu karara bağlandı. Bu konuda Yazı İşleri Müdürü Nuri Ceylan "Bununla ilgili 3 Mayıs'ta düzenlenen taşıt muayene ve kontrol raporu var. Araçların ekonomik ömrünü doldurduğu için böyle bir rapor tutuldu" şeklinde bilgi verdi. Başkan Satabilir miyiz bilmiyorum ama böyle bir düşüncemiz var. Çürüyüp gitmesindense satalım diyoruz" ifadelerini kullandı.Bu gündem maddesi oy birliği ile kabul edildi.
Ardından mülkiyeti Karacasu Belediyesine ait Yenice Mahallesinde bulunan 246 ada 1 parselde kayıtlı arsa vasıflı taşınmazın 112 Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonu olarak kullanılmak üzere Aydın Sağlık Hizmetlerine tahsis edilmesi hususunun görüşüldü. Yerin 5 yıllığına Sağlık Müdürlüğüne tahsisi oy birliği ile kabul edildi.
"BU KONUDA İSTENENLER SÜREKLİ DEĞİŞİYOR"
Daha sonra 5199 sayılı Hayvanları koruma kanunu gereğince, hayvan bakım evi bulunan belediyelere destek amacıyla protokol yapılması hususu görüşüldü.
Bu konuda konuşan Başkan Büyükyapıcı, "Sokak hayvanları konusu ülkemizde gündemde. Her gün hükümetimiz tarafından yasalar anlamında değişen adımlar atılıyor. Son gelen yasaya göre eskiden kısırlaştırma ve bakımlarını yapıp ilçeye geri bırakıyorduk artık ilçeye bırakılması yasal değil. Kısırlaştırılanları bile bırakamıyoruz. İlçeye geri bırakmanın cezası var. Tek birakabileceğimiz yerler doğal yaşam alanı dediğimiz toplama alanı olduğu söylendi. Doğal yaşam alanı denilen toplama alanlarının oluşturulabilmesi için önce barınağın olması gerektiği söylendi. 25 bin nüfusun altında olduğumuz için barınak yapma zorunluğumuz yok. Barınak olmadığı için doğal yaşam alanı da oluşturamıyoruz. Ancak bize yer verilirse barınak yapabileceğimizi dahi söyledim. Bunu ile bildirdim" dedi.
PROTOKOL KONUSUNU ANLATTI
Sözlerini sürdüren Büyükyapıcı, "Bizim yapabileceğimiz barınağı olan ilçelerin doğal yaşam alanı oluşturmaları durumunda sorunlu hayvanlarımızı oralara bırakmak üzere yapabileceklerimiz var. Bu konuda bir yasa çıktı. Doğal yaşam alanı olan ilçelerle protokol imzalamamız gerekecek. Onlara belli bir maddi katkıda bulunma karşılığında yapılacak sanıyorum. Eğer böyle bir protokol imzalanması gerektiğinde başkan olarak bana yetki verilmesi gerekiyor. Uygun görürseniz bu yetkiyi alacağım. Doğal yaşam alanı olarak bizim protokol yapabileceğimiz ilçe bize bildirildiğinde protokol yapmak adına sizlerden yetki istiyorum. Bu konunun gündemi de bu" şeklinde bilgi verdi.
MHP'li Meclis Üyesi Nuri Tezcan, "Bu barınağı biz kendimiz yapamıyor muyuz? Bir veteriner tutup oraya görevli koyamaz mıyız? Şimdi dışarıya para ödeyeceğiz" şeklinde soru yöneltti.
"MÜMKÜN OLURSA BARINAK YAPMAK İSTİYORUZ"
Başkan Büyükyapıcı, "Şöyle izah edeyim. 25 bin nüfusun altındaki ilçelerin barınak yapma zorunluluğu yok. Buna rağmen ben barınak yapmaktan yana tavır sergiledim. Yer verilirse barınak yapabileceğimizi söyledim. Mevcut barınak olarak bilinen yerden söz ediyorsanız oranın barınak olmadığını yetkililer yaptıkları incelemelerden sonra söylediler. Barınağa çevrilmesinin yer olarak mümkün olmadığını ifade ettiler. Bu nedenle yeni bir yerde yeni bir barınak yapmamız gerekiyor. Konu sadece barınak da değil barınağı olanların doğal yaşam alanı denilen geniş bir alana da sahip olması gerekiyor. Ben doğal yaşam alanı yapmayı teklif ettim ama barınak olmadan bunda müsaade etmiyorlar" yanıt verdi.
"MEVCUT YERİN BOŞALTILMASI GEREKİYOR"
Sözlerini sürdüren Büyükyapıcı, "Mevcut yerimiz bize tahsis edilebilseydi orayı bir hafta 10 günlüğüne sorunlu hayvanları alıp doğal yaşam alanına götürene kadar tutabileceğimiz bir yer olarak değerlendirmek istiyoruz. Orayı da şu an mevcut kullananlar olduğu için oranın boşaltılması gerekiyor. Bununla ilgili Kaymakamlığımız ve ilin bir çalışması olduğunu biliyorum. Biz sürtüşme yaşamamak için bu konuda çok fazla muhatap değiliz. Ama bizim şu anki konumumuz buradaki sorunlu hayvanları toplayıp en yakın ilçedeki barınağa ya da doğal yaşam alanına bırakılması bizim sorumluluğumuz. Bu protokol de bununla alakalı. Bunu yapabilmek için bu protokolü imzalamamız gerekiyor. Hemen barınağı yapıp bitirmemiz mümkün değil ama böyle bir isteğimiz var" ifadelerini kullandı. Başkan Büyükyapıcı'ya protokol yapma yetkisi verilmesi oy birliği ile kabul edildi.
MURAKEBE HEYETİ SEÇİLDİ
Yaylalı Mahallesi muhtelif adalarda yapılacak uygulama imar plan değişikliği ile ilgili gündem maddesi imar komisyonuna sevk edildi.
Çiftçi malları murakebe heyeti seçimi yapıldı.
Asil üyeler, Osman Portalal, Mestan Karakaş, Metin Cengar, Hüseyin Çeker, Ali Kaya
Yedek üyeler Musa Aytaç, Adem Akkın, Ali Rıza Bilinç, İbrahim Sevim, Özgür Metin olarak belirlendi