AK Parti’ye geçeceği yönündeki iddialara da cevap veren Arıcı, “Ben AK Parti’ye geçmiş olsaydım kral olurdum. Ama ben, benimle yol yürüyenleri satmadım” dedi.

CHP’li kadınlardan Koçarlı’da anlamlı etkinlik: “Kadına şiddete hayır” afişleri dağıtıldı
CHP’li kadınlardan Koçarlı’da anlamlı etkinlik: “Kadına şiddete hayır” afişleri dağıtıldı
İçeriği Görüntüle

Partisinin Koçarlı İlçe Kongresi’ne katılan Koçarlı Belediye Başkanı CHP’li Özgür Arıcı, sert açıklamalarıyla kongreye damga vurdu. Başkan Arıcı, 16 ay boyunca hakkında çıkan haberlere cevap vermediğini belirterek, “Cumhuriyet Halk Partisi baba ocağı, burada konuşulması gereken bazı şeyler var. Benim ağzımdan gerçekleri ve doğruları duyacaksınız. Aday olma sürecinde, aday olmak istediğimde ilk Mutlu Öztürk’ün yanına gittim. Dedim ki, ‘Bu iş sana yakışır, sana destek olacağım, aday ol’ dedim. O da ‘Yok, ben aday olmayacağım’ dedi. Ben aday oldum ve seçimi kazandık. Ve ben seçimi kazandığımda ilk onun elini kaldırarak ‘İntikamını aldım’ dedim. Beni ziyarete geldiğinde saygı duydum. Bir gece telefonum çaldı ve dedi ki, ‘Sen bu saatten sonra benim düşmanımsın.’ Ben de ‘Seninle olan düşmanlık benim başımın üstüne’ dedim. Partimizin Gençlik Kolları seçimi oldu, benim hiçbir alakam olmamasına rağmen ‘Babalar sözünü tutar’ diye paylaşım yaptı. Babalar sadece söz tutmaz, babalar adamdır, adam. Verdiği sözün arkasında durur, arkasından iş çevirmez, dedikodu yapmaz” ifadelerini kullandı.

“HEPSİ BİR OLMUŞ”

“Hakkımda dedikodu yapan diğer arkadaşlara sesleniyorum” diyerek, isim vermeden Mehmet Saçan ve ekibine yüklenen Başkan Arıcı, “5 defa ayağına gittik. Ve dedim ki, ‘Abi, bu partinin sana ihtiyacı var. Burada meclis üyesi ol.’ ‘Yok, ben olmayacağım’ dedi. Neden kabul etmedi biliyor musunuz? Çünkü partisine güvenmedi. Benim belediye başkanı olabileceğime inanmadı. Şimdi bakıyorum, hepsi bir olmuş, sağda solda haber yaptırıyorlar, sosyal medyadan yazıyorlar” dedi.

Başkan Arıcı, AK Parti’ye geçeceği yönündeki iddialara net bir şekilde yanıt vererek, “Büyükşehir için benim önüme istifa dilekçesi konduğunda, ‘Ben yol yürüdüğüm adamları satmam’ deyip geri verdim. Ben AK Parti’ye geçmiş olsaydım kral olurdum. Ama ben, benimle yol yürüyenleri satmadım” diyerek konuşmasını noktaladı.

Muhabir: EMRAH DİNÇER