Temmuz ayında memur maaş katsayısının güncellenmesiyle birlikte sosyal yardım ödemelerinde de artış yapıldı. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, evde bakım yardımından yaşlı ve engelli aylıklarına, Sosyal ve Ekonomik Destek (SED) ödemelerinden koruyucu aile desteklerine kadar birçok kalemde yeni tutarların uygulanacağını açıkladı.
Bakan Göktaş, yazılı açıklamasında sosyal yardım programlarının memur maaş katsayısındaki artış doğrultusunda yeniden düzenlendiğini belirterek, sosyal devlet anlayışı çerçevesinde ihtiyaç sahibi vatandaşlara verilen desteklerin güçlendirilmeye devam ettiğini ifade etti. Yapılan artışların temmuz ayından itibaren hak sahiplerinin hesaplarına yatırılacağını söyledi.
YAŞLI VE ENGELLİ AYLIKLARI ARTTI
Yeni düzenlemeyle birlikte yaşlı aylığı 6 bin 393 liradan 7 bin 257 liraya yükseldi. Yüzde 40 ila 69 arasında engel oranına sahip vatandaşlara ödenen aylık 5 bin 103 liradan 5 bin 793 liraya çıkarılırken, yüzde 70 ve üzeri engelli raporu bulunanların aylığı ise 7 bin 655 liradan 8 bin 689 liraya yükseltildi.
18 yaş altındaki engelli bireylerin yakınlarına ödenen engelli yakını aylığı da aynı artışla 5 bin 793 liraya çıkarıldı.
EVDE BAKIM YARDIMI 15 BİN 755 LİRA OLDU
Evde bakım desteğinde de artışa gidildi. Yaklaşık 516 bin kişinin yararlandığı evde bakım yardımı, temmuz-aralık döneminde 13 bin 878 liradan 15 bin 755 liraya yükseldi. Bakan Göktaş, yıl içinde bu destek kapsamında toplam 48,6 milyar liralık ödeme gerçekleştirildiğini bildirdi.
SED DESTEĞİ VE KORUYUCU AİLE ÖDEMELERİ DE YÜKSELDİ
İhtiyaç sahibi ailelerin çocukları için sağlanan Sosyal ve Ekonomik Destek (SED) ödemesi de artırıldı. Çocuk başına yapılan destek tutarı 9 bin 723 liradan 11 bin 38 liraya çıkarıldı.
Koruyucu ailelere çocuk başına yapılan aylık ortalama ödeme ise 15 bin 532 liradan 17 bin 632 liraya yükseltildi.





