Nazilli Lisesi mezunlarından Selin Akdeniz, müzik kariyerine 2020 yılında başladı. 'Özgün Ninniler' isimli albümü ile hafızalara kazınan başarılı sanatçı, ikinci albümünü de dinleyicileriyle buluşturdu. Müzikseverleri 'Beni Anlar Gözlerin' isimli albümüyle büyüleyen sevilen sanatçı, kariyerine emin adımlarla ilerliyor. Çocukken söylediği şarkılarla ailesinin dikkatini çeken Akdeniz, üniversitede Almanca Öğretmenliği bölümünden mezun oldu. Öğretim gördüğü dönemde de müzikten kopmayan başarılı sanatçı, şiir ve şarkı sözleri yazmaya devam etti. İçindeki müzisyen ruhunu atamayan Akdeniz bütün birikimini müzik sektörüne yatırarak müzisyen olmaya karar verdi. Çıkardığı albümlerle bir çok dinleyiciye ulaşan genç sanatçı, kariyeri hakkında açıklamalarda bulundu.

İÇİNDEKİ ÇOCUĞU ORTAYA ÇIKARDI

Türkçe ve İngilizce olarak ‘Annem yine mutfakta’ ve ‘Sebzeleri çok severim’ isimli iki çocuk şarkısı ile Atatürk için yazdığı Mavi Umutlar” adlı şarkısını yayınlayan Selin Akdeniz, çocuk şarkılarında içindeki çocuğu ortaya çıkarırken, bebeklerin şefkatli sözlerle büyümesini istediği için ninni bestelediğini; Mavi Umutlar’da ise Atatürk’e olan minnetini aktarmaya çalıştığını ifade etti. 'Beni Anlar Gözlerin' isimli albümüyle de müzik serüvenine devam eden Selin Akdeniz, duygularını en iyi şekilde aktarmanın mutluluğunu yaşadığını söyledi.

EŞİ İÇİN İKİ ŞARKI YAZDI

Hayatını paylaştığı eşi Evren Akdeniz için, Ah Gözlerin ve O Salıncak isimli iki şarkı yazdığını ifade eden Selin Akdeniz, "Sanat yolundaki en büyük destekçim ve benim adeta her şeyim benim eşim. Onun için iki şarkı yazdım. Ah gözlerin, sesimin sınırlarını sonuna kadar zorladığım her bir dizede, her bir oktavda ayrı bir duygu olan, öyle içten bir şarkı. O salıncak ise uyanış ve diriliş şarkımız. Tecahül ü ariflerimizin ve hüsn-i ta’lillerimizin bitmesiyle büyüyüşümüzü anlatan şarkım. Tek geceydi isimli şarkımı narsistik istismara uğrayan kadınlar için yazdım. Bir kadın bile şarkımı dinleyip istismarın farkına varırsa ne mutlu bana. Yaşarken ölmeyi anlattım o şarkımda. Bir ay olsam ise eski şarkılar kadar naif bir şekilde platonik aşkı anlattığım şarkım. Sesimin karakterine göre oluşturduğum özel bir şarkı. Bir ay ışığı ise birazcık tam tadında yapmaya çalıştığım bir şarkıydı. Değişik tarzda şarkılar yapmayı seviyorum. Ve benden hep değişik tarzda şarkılar duymaya devam edeceksiniz. Ve albümümün son şarkısı bir kış günü. Albümümü dinleyip üzülen insanlara umut ve mutluluk aşılamak için son şarkım olarak seçtim. Çok sevgi dolu bir şarkı yapmaya çalıştım" dedi.