Gastronomi Haftası kapsamında Aydın İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından Türk Mutfağı Haftası etkinliği düzenlendi. 
Zincirlihan’daki yöresel Aydın kahvaltısına Aydın Vali Yardımcısı Meral Uçar, Aydın İl Kültür Turizm Müdürü Ahmet Demir, Abdülhamit Han Mesleki Teknik Lisesi öğrencileri ve öğretmenleri katıldı. Etkinlikte Aydın'ın kahvaltı kültüründe yer alan ocak kızartması, zeytinyağlı ürünler, tepsi böreği, patlıcan ezmesi ve yoğurtlama, incir reçeli gibi daha birçok ürünün tanıtımı gerçekleştirildi. 
“GELECEK KUŞAKLARA AKTARACAĞIZ”
Aydın’ın yöresel kahvaltısıyla meşhur bir il olduğunu dile getiren İl Kültür Turizm Müdürü Ahmet Demir, “21-27 Mayıs tarihlerinde yöresel lezzetlerimizin kaybolmaması ve geleceğe taşınması adına Bakanlığımız gastronomi haftası düzenlendi. Yöresel yemeklerin tanıtımını yapacağız. Gastronomi haftası etkinliğinde aşçılık bölümü öğrencileriyle buluştuk. Öğrencilerimizi yerinde uygulamalı olarak görmeleriyle, bu tadları tadarak bu kültürü sürdürmesi ve gelecek kuşaklara aktarılması için bu etkinliği düzenledik. Etkinliklere devam edeceğiz” dedi. 
AYDIN, GASTRONOMİDE BÜYÜYECEK 
Kahvaltıya ev sahipliği yapan Zircirlihan’ın işletmecisi Fırat Barışık ise “Hepiniz güzel yerlere geleceksiniz. Güzel yemekler yapan aşçılar olacaksınız. Asla Aydın’ı bırakmayın. Turizm olunca herkes başka yerlere gidiyor. Bu sefer Aydın’daki işletmeler kalifiye çalıştıracak aşçı bulamıyoruz. Bu yüzde Aydın’da kalmanızı istiyoruz. Aydın’ın gastronomide büyümesi sizler sayesinde olacak. Biz bir yerlere getirmeye çalışıyoruz ama usta aşçılarla ilimiz daha güzel yerlere gelecek” ifadelerini kullandı. 

Altınkum Yazarlar Festivali programı belli oldu Altınkum Yazarlar Festivali programı belli oldu


 

Muhabir: KAZIM YÖRÜKCE