Tüm Türkiye’de olduğu gibi Aydın’da da vatandaşlar, Kurban Bayramı’nın heyecanı yaşıyor. Bayramda kurbanlıklarını kesen vatandaşlar ise kentin çeşitli noktalarında yer alan kasapların yolunu tuttu. Bayramın ilk gününden itibaren mesai yapan kasaplar da sıcak havaya rağmen et kesme ve kıyma makineleri ile özel bıçaklarıyla vatandaşın getirdiği etleri, isteğe göre pirzola, kuşbaşı, kıyma ya da ciğer olarak geri verdi. Vatandaşların kurban etlerini, daha çok kıyma yaptırdığı görüldü.

KASAPLAR YOĞUNLUKTAN MEMNUN

Özellikle bayram günlerinde aşırı bir yoğunluk oluştuğunu kaydeden kasaplar, “Et bize bir bütün olarak gelir. Biz de eti, vatandaşların talepleri doğrultusunda hazırlarız. Bayram günlerinde yoğunluk çok fazla. Bizler de bu yoğunluktan memnunuz.” dedi. Her yıl belli miktardaki etleri kıyma yaptırdığını belirten Kazım Nuri Yılmaz ise, “Kıymadan birçok çeşit yemek yapılıyor. Bu nedenle kıymayı tercih ediyoruz. Etten birçok yemek yapılıyor ama tercih kıyma olduğu zaman bizde kasaplara giderek etlerimizi kıymaya dönüştürüyoruz.” ifadelerini kullandı.

Kaynak: HABER MERKEZİ