Çine'de rüzgarın etkisiyle büyüyen orman yangını, Mutaflar Mahallesi'ni de tehdit etti. Alevlerin yerleşim yerlerine yaklaşması üzerine ekipler hem yangına müdahaleyi sürdürdü hem de mahallede güvenlik önlemlerini artırdı. Endişeli bekleyiş yaşayan vatandaşlar, gözlerini bir yandan alevlere, bir yandan da ekiplerin çalışmalarına çevirdi.
CAN DOSTLARI İÇİN ZAMANLA YARIŞTILAR
Yangının yaklaşmasıyla birlikte mahalle sakinleri, ekiplerin koordinasyonunda büyükbaş ve küçükbaş hayvanlarını güvenli bölgelere taşımak için adeta seferber oldu. Panik ve telaşın hakim olduğu mahallede, kurtarılabilen hayvanlar tek tek tahliye edilerek güvenli noktalara ulaştırıldı.
HALI SAHA GEÇİCİ SIĞINAK OLDU
Tahliye edilen hayvanlar, mahallede bulunan halı sahada toplandı. Yeşil zemin bu kez sporcuları değil, yangından kurtarılan onlarca hayvana ev sahipliği yaptı. Vatandaşlar hayvanlarının zarar görmemesi için büyük çaba gösterirken, ekipler de yangını kontrol altına almak için havadan ve karadan çalışmalarını aralıksız sürdürdü.







