Avrupa Birliği coğrafi işaretine sahip Aydın incirinde, ilin bazı ilçelerinde taze incirler olgunlaşmaya başladı. Germencik’te incir bahçelerinde incelemelerde bulunan Tariş İncir Birliği Başkanı Ersin Kacar, ağaçlardaki gelişimin sevindirici olduğunu ifade etti.

“KALİTE VE VERİM DAHA İYİ GÖRÜNÜYOR”
Bahçelerdeki genel durumun umut verici olduğunu dile getiren Kacar, incir ağaçlarında hastalık görülmediğini söyledi. Geçen yıla kıyasla hem meyve iriliğinin hem de ürün miktarının daha iyi durumda olduğunu belirten Kacar, olumsuz hava koşulları yaşanmaması halinde kaliteli ve verimli bir sezon beklediklerini dile getirdi. Kacar, “Ağaçlara genel olarak baktığımızda incir çok güzel gözüküyor. Hastalık da yok. İrilik olarak da çok güzel bir sezon bekliyoruz. Ağaçlardaki incir sayısı da geçen yıla göre biraz daha fazla duruyor. Olumsuz bir hava durumu yaşanmadığında, incirde kalite ve verim çok güzel olacak” dedi.

HASAT AĞUSTOSUN İKİNCİ HAFTASINDA BAŞLAYABİLİR
Taze incirlerin olgunlaşmasının geçen yılla hemen hemen aynı döneme denk geldiğini belirten Kacar, hasat takvimine ilişkin de değerlendirmede bulundu.

Ağustos ayının ikinci haftasından itibaren bazı bölgelerde incir hasadının başlamasını beklediklerini ifade eden Kacar, üreticilerin yüzünü güldürecek bir sezon temennisinde bulundu. Kacar, “Tüm üreticilerimize kazasız belasız, bereketli bir sezon diliyoruz. İnşallah fiyatlar da güzel olur, üreticilerimizin her anlamda mutlu olduğu bir sezonu geride bırakırız.” ifadelerini kullandı.




