Ülkemize yaz mevsiminin gelmesi ile birlikte; polen ve güneş alerjisi olanlar kaşıntı, kızarıklık, burun akıntısı ve göz sulanması gibi rahatsızlıklarla uğraşmaya başlamıştır. Bu kapsamda alerjik bünyeye sahip olan vatandaşlar, hayatlarını oldukça zorlaştıran bu sorunun çözüm yollarını sıklıkla araştırmaktadır.

Bu kapsamda güneş ışınlarının dik geldiği açılarda dışarı çıkmamak bir çözüm oluşturmakla birlikte, çeşitli ilaçların kullanılması da oldukça yaygındır. Bu ilaçlar arasında ise en çok merak edilenlerden biri Avil’dir. Peki Avil ne işe yarar? Avil hakkında bilinmesine gerekenleri paylaştık…

Avil Nedir? Ne İçin Kullanılır?

Avil etken maddeleri sayesinde alerji ve kaşıntı için geliştirilmiş bir ilaçtır. Bu kapsamda karşımıza, ilacın etken maddeleri ve Avil feniramin mi sorusu çıkmaktadır. Avil’in etken maddesi feniramin hidrojen maleat’tır. Feniramin adlı madde ise saman nezlesi ve alerjik durumları tedavi etmek için kullanılmaktadır.

Birçok yaş grubu için kullanılabilen Avil; şurup, hap, ampul ve merhem formlarında satışa sunulmaktadır.

Avil Ne Ise Yarar 4

Avil Ne İşe Yarar?

Avil nedir, genel bir cevap verdikten sonra konuyu biraz genişletelim ve Avil ne için kullanılır sorusuna cevap verelim. Bu kapsamda ise öncelikle Avil’in merhem formundan bahsedelim… Peki Avil krem ne işe yarar?

Avi merhem, ilacın diğer formlarına nazaran kaşıntı, kızarıklık ve şişkinlik gibi şikayetlerin tedavisinde kullanılmaktadır. Bu kapsamda Avil merhemin kullanıldığı durumlar aşağıda yer almaktadır:

  • Avil merhem alerjik deri lezyonları için kullanılmaktadır.
  • Avik krem böcek sokmaları ve ısırıkları dolayısıyla meydana gelen şişliklerin üzerine uygulanmaktadır. Böylece kaşıntıyı azaltmakta ve bölgenin mikrop kapmadan iyileşmesini sağlamaktadır.
  • Avil merhem birinci derece yanıkların iyileşmesini sağlamaktadır. Ayrıca güneş yanığına iyi gelmekte, bölgenin ferahlamasını sağlamaktadır. 
  • Yoğun nemlendirme özelliği olan Avil krem, egzama hastalığının tedavisinde kullanılmaktadır.

Avil Hap Ne İşe Yarar?

Avil ne işe yarar sorusuna, ilacın hap formuyla devam edelim…

Avil tabletin ne için kullanıldığı aşağıda yer almaktadır:

  • Avil hap alerji ve böcek ısırıkları sonucu meydana gelen kaşıntıların tedavisinde kullanılmaktadır.
  • Mukuslu solunum yolu iltihabında kullanılan Avil tablet, saman nezlesi adı verilen rahatsızlığın tedavisinde kullanılmaktadır.
  • Özellikle dışarıya su sızıntısı veren egzamaların tedavisi için kullanılan Avil hap, bu bölgedeki sıvı sızıntısını azaltmaktadır.
  • Avil alerji hapı olarak bilinen bir ilaçtır. Dolayısıyla alerji sonucu yüz çevresinde ve boğazda meydana gelen şişliklerin tedavisinde kullanılmaktadır.

Avil Ne Ise Yarar 5

Yaz aylarında kene sokmasına dikkat! Yaz aylarında kene sokmasına dikkat!

Avil Ampul Ne İşe Yarar?

Avil ilacın bulunduğu her formda etken maddesi aynı olsa da, uygulanma şekli bakımından etkileri farklılıklar arz etmektedir. Bu yüzden şimdi de Avil ilacın bir diğer formu olan Avil ampulü inceleyelim…

Avil ampul ne işe yarar sorusunun cevabı aşağıdaki gibidir:

  • Avil ampul kas ve damar içine uygulanmakta ve alerjik hastalıklara karşı etkili bir kalkan oluşturmaktadır.
  • Avil ampul burun akıntılı nezlelerin ve sulu sızıntı içeren egzamaların tedavisinde kullanılmaktadır.
  • Avil ampul kurdeşen hastalığına iyi gelmektedir.
  • Avil ampul aniden meydana gelen ve aşırı duyarlılık sonucu oluşan alerji reaksiyonlarının önüne geçmektedir.

Avil Şurup Ne İşe Yarar?

Avil ne işe yarar sorusuna, ilacın sıvı formu olan şurubu ile devam edelim… Avil şurubun etkileri diğer formları ile paralellik göstermektedir. Avil şurubun ilacın diğer versiyonlarından farkı ise sıvı yapıda olmasıdır. Bu sebeple yutkunmakta zorlanan bireyler ve çocuklar için geliştirilmiştir.

Dolayısıyla Avil şurup; saman nezlesi, alerji reaksiyonlar, böcek ısırması şişlikleri, kaşıntı ve egzamalı deri hastalıklarının tedavisi için kullanılmaktadır.

Avil Ne Ise Yarar 3

Avil Nasıl Kullanılır?

Avil ne işe yarar sorusunu cevapladık. Şimdi de bu ilacın nasıl kullanılacağını inceleyelim… Yukarıda bahsettiğimiz gibi Avil merhem, tablet, şurup ve ampul şeklinde farklı formalara sahip olan bir ilaçtır. İlacın sahip olduğu bu formların ise, birbirinden farklı şekilde kullanımı mevcuttur. Tüm formların detaylı kullanım açıklaması ise aşağıda yer almaktadır.

Avil şurubun yemeklerden sonra kullanılması gerekmektedir. Ağız yoluyla alınan ilaç, çocuk ve yetişkinlerde farklılık gösteren dozlarda kullanılmaktadır. Bu kapsamda Avil şurup, 1 ile 3 yaş arası çocuklar için günde 2-3 defa ve 1/2 ölçek kullanılmalıdır. 3 ile 12 yaş arası çocuklarda ise yarım ölçek olan bu oran, 1 ölçeğe çıkmaktadır.

Peki, Avil ampul nasıl kullanılır? Avil ampulün kullanımı hastalığın durumuna göre değişiklik göstermekle birlikte, günde 1-2 defa ve 1/2 - 1 ampul dozunda kullanılmaktadır. Uygulaması ise damar veya kas içine enjekte şeklinde karşımıza çıkmaktadır. Bu kapsamda Avil ampul, dakikada 1 ml olacak şekilde vücuda verilir. Ayrıca hastalık geçene kadar uygulamaya devam edilmelidir.

Avil merhemi kullanmak içinse ilk olarak, ilacın uygulanacağı bölgeyi temizlemek gerekir. Ardından parmak uçlarına alınan krem, ince bir tabaka şeklinde sorunlu bölgeye uygulanmaktadır. Bunun dışında merhem, ciltte en az 2 saat kalmalıdır.

Avil hap ise 12 yaşından büyük olan çocuklar ve yetişkinler tarafından kullanılmaktadır. Bu kapsamda Avil, günde 2-3 kere ve 1-2 tablet şeklinde alınmalıdır. Avil hap ağız yoluyla alınmalı, bir bardak suyla içilmeli ve yemeklerden sonra yutulmalıdır. Çünkü ilacın emilim bu şekilde daha hızlı olmaktadır.

Avil Ne Ise Yarar 1

Avil Çocuklarda Kullanılır Mı?

Alerji ve kaşıntı ilacı olarak bilinen Avil, çoğu yaş grubu için uygun olan bir ilaçtır. 3 yaşına kadar şurup şeklinde kullanılabilen ilaç, 12 yaş ve sonrası çocuklarda hem şurup hem de hap şeklinde alınabilmektedir.

Bu kapsamda anneler, bebeğine Avil şurup kullananları sıkça araştırmaktadır. Ancak ulaşılabilen bilgilere göre Avil şurubun bebeklerde zararlı bir etkisi görülmemiştir. Ayrıca Avil’in ampul formu bebeklere de kullanılabilmektedir. Bu kapsamda Avil pediatrik doz bakımından 1-2x0.4-1 ml şeklinde bebeklere uygulanabilmektedir.

Ancak unutulmamalıdır ki Avil çocuk dozunu uzman doktorların belirlemesi büyük önem arz etmektedir. Çünkü ilacın etkisi bünyeden bünyeye değişiklik göstermektedir.

Avil Hangi İlaçlarla Kullanılmaz?

Avil ne işe yarar başlığı altında ilacın birçok hastalığa ve olumsuz duruma iyi geldiğine değindik. Ancak etken maddeleri sebebiyle Avil’in bazı ilaçlarla birlikte kullanılması sakıncalıdır. Aksi takdirde istenmeyen sorunlara sebep olabilmektedir. Peki Avil hangi ilaçlarla birlikte kullanılmaz?

Avil’in hangi ilaçlarla birlikte kullanılamayacağı prospektüsünde yazan bilgilere göre aşağıdaki gibidir:

Avil ilaç; antidepresan ve türevi ilaçlarla, Parkinson hastalığının tedavisinde kullanılan ilaçlarla, sedatiflerle ve anksiyolitiklerle kullanılması sakıncalıdır. Bunun dışında Avil, alkol ile birlikte kullanılmamalıdır.

Avil Ne Ise Yarar 6

Avil Yan Etkileri

Bilindiği üzere tıp tedavisinde kullanılan her türlü ilacın küçük de olsa bir yan etkisi bulunmaktadır. Bu kapsamda Avil yan etkileri konusunda oldukça merak edilmektedir. İlacın içerisinde bulunan etken maddeden dolayı, bünyeden bünyeye değişen bazı olumsuzluklara yol açan Avil’in yan etkileri ise aşağıda yer almaktadır:

  • Uyuşukluk ve uyku hali
  • Sinirlilik
  • Titreme
  • Vertigo
  • Kulak çınlaması
  • Bulanık görme
  • Ağız kuruluğu
  • Bulantı
  • Baş ağrısı
  • Burun tıkanıklığı
  • Sık sık idrara çıkma

Avil Çeşitleri ve Fiyatları

Özellikle alerjik bünyelerin en büyük ihtiyaçları arasında yer alan Avil fiyatı konusunda da oldukça merak edilmektedir. Bununla birlikte medikal ilaç fiyatlarına 2024 Ocak ayı itibariyle zam gelmiştir. Dolayısıyla Avil fiyatları da artış göstermiştir ve bu fiyatlar ilacın sahip olduğu forma göre değişiklik göstermektedir.

2024 güncel verilerine göre Avil fiyatları, detaylı olarak aşağıdaki tabloda yer almaktadır:

AVİL İlaç Formu

Fiyat

Avil Şurup

92.01 TL

Avil Tablet

37.05 TL

Avil Ampul

51.07 TL

Avil Merhem

91.14 TL

Sık Sorulan Sorular

Avil ne işe yarar, fiyatları nedir ve nasıl uygulanır detaylı bir şekilde cevap verdik. Şimdi de bu ilaç hakkında vatandaşın en çok merak ettiği noktalara değinelim…

Avil Neden Uyku Yapar?

Avil’in yan etkileri kapsamında ilacın uyuşukluğa sebep olabileceğini söylemiştik. Peki Avil uyku yapar mı? Avil’in en büyük yan etkileri arasında uyku getirmesi bulunmaktadır. Bunun sebebi ise Avil’in bileşenleri içerisinde güçlü yatıştırıcıların bulunmasıdır. Bu kapsamda uyku verici ve sakinleştirici maddelerden oluşan Avil, alerjileri tedavi ederken uyku da getirmektedir.

Bu etkisinden dolayı Avil sakinleştirici mi sorusuyla da oldukça merak edilen bir ilaçtır. Bileşenleri sebebiyle rahatlama ve uyku hissi yaratan Avil, bu kapsamda sakinleştirici olarak da bilinmektedir.

Avil Kaç Saatte Bir Kullanılır?

Avil’in kullanımı bünyeden bünyeye değişiklik göstermektedir. Dolayısıyla uzman doktorlar bu konudaki en doğru cevabı vermektedir. Ancak bir alerji ilacı olan Avil’in günde 2-3 kez, yani 8 ile 12 saat aralıklarla kullanıldığı bilinmektedir.

Avil Kimler Kullanamaz?

Ağır bileşenlerden ve oldukça etkili maddelerden oluşan Avil’in, bazı kişiler tarafından kullanılması oldukça sakıncalıdır. Bu kapsamda Avil’i kullanmaması gereken kişiler aşağıda yer almaktadır:

  • Avil’in etken maddelerine alerjisi olan kişiler
  • 60 yaş ve üstü bireyler
  • Karaciğer veya böbrek sorunları olan kişiler
  • Kalp hastalığı olan bireyler
  • Kronik yüksek tansiyona sahip kişiler

NOT: Avil gebelik kategorisi için de tehlike arz edebilmektedir. Dolayısıyla gebelik şüphesi olanlar, hali hazırda gebe olanlar veya emzirme döneminde olan kadınlar Avil kullanmadan önce mutlaka bir uzmana danışmanıdır.

Avil Şurup Kaşıntıya İyi Gelir Mi?

Avil ne işe yarar başlığı altında ilacın şurup versiyonun yalnızca yapısı gereği diğer formlarından farklı olduğunu söylemiştik. Bu sebeple Avil şurup diğer formlarıyla aynı etken maddeyi içermektedir. Bu kapsamda alerjiden kaynaklı, kuruluktan kaynaklı ve böcek ısırmalarından kaynaklı olan kaşıntıların tedavisi için kullanılabilmektedir.

Muhabir: Ömer ARAZ