Aydınlılara bağımlılıkla mücadele konusunda çağrıda bulunan Yeşilay Aydın Şube Başkanı Sencer Gündüz, yaptığı açıklamada, “Yeşilay olarak en önemli hedefimiz, gençlerimizi ve öğrencilerimizi bu zararlı alışkanlıklardan uzak tutmak ve onları sağlıklı bir geleceğe hazırlamaktır. Bağımlılıklardan kurtuluşun yolu doğru destekle mümkündür” ifadelerini kullandı.

YEDAM 115 HATTI İLE ÜCRETSİZ DESTEK
Yeşilay Danışmanlık Merkezi (YEDAM) aracılığıyla bağımlılık konusunda destek arayan herkese ücretsiz ve gizlilik esaslı profesyonel yardım sağlandığını hatırlatan Gündüz, vatandaşları YEDAM 115 danışma hattını aramaya davet etti. Alanında uzman psikologlar ve danışmanların görev yaptığı YEDAM’da, bağımlılıkla mücadele eden bireyler için yüz yüze görüşmelerin de mümkün olduğunu belirten Gündüz, gençlere ve ailelere duyarlılık çağrısı yaptı.
“BAĞIMLILIĞIN DEĞİL, HAYATIN SAHİBİ SİZSİNİZ”
Gündüz, bağımlılıkların bireyleri ve aileleri derinden etkilediğine dikkat çekerek, “Sevgili öğrencilerimiz ve kıymetli aileler, sizleri bağımlılıklardan uzak, sağlıklı, üretken ve güçlü bir gelecek için sanal kumar gibi günümüzün en büyük tehditlerine teslim olmamaya davet ediyoruz. Eğer siz ya da yakın çevrenizden biri bağımlılık riski yaşıyorsa yalnız değilsiniz. 7/24 ulaşabileceğiniz 115 Danışma Hattı ile profesyonel destek alabilirsiniz. Unutmayın, bağımlılıkların değil; hayatın ve geleceğin sahibi sizsiniz” dedi.




