21 Haziran’da Savrandere, 22 Haziran’da Söke Bağarası, 23 Haziran’da Hamidiye, 29 Haziran’da İsabeyli ve 30 Haziran’da Sultanhisar’da sabah ve akşam olmak üzere iki kez yangına müdahale eden ekip, Aydın Orman Müdürlüğü ve AFAD ekipleriyle tam bir koordinasyon içinde çalıştı. Zorlu doğa şartlarına rağmen zaman kaybetmeden olay yerine intikal eden ekip üyeleri, bölge halkının da büyük takdirini kazandı. Bu kritik görevlerde yer alan isimler arasında Yesevi Hareketi Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Atay, YAK Aydın Yörük Timi Lideri Yurtal Ündar, Mehmet Balcı, Osman Özkan, Ayşe Taşdemir, Gökberk Devrim, Meryem Devrim, Erkan Peynirci, Nevzat Karakaya, Hulusi Halaç, Alev Evren, Aziz Günaydın, Mustafa Özkan, Hakan Bağçeci ve Harun Erdoğdu bulunuyor.

Yesevi Hareketi Aydinin Akcigerlerini Koruyor 579930 D284C63Cf02B562Cde5Baf7Eb88F4B2E

Çerçioğlu’ndan hizmet seferberliği: 24 yeni araç göreve hazır Çerçioğlu’ndan hizmet seferberliği: 24 yeni araç göreve hazır

“AYDIN’IN AKCIĞERLERI GÖNÜLLÜLERE EMANET”

Konuyla ilgili açıklama yapan Yesevi Hareketi Derneği Aydın İl Başkanı Hidayet Karabay, “Arama kurtarma ekibimiz canla başla Aydın ve Türkiye sevdasıyla yangınlara müdahale ediyor. Tüm ekibimi ve diğer gönüllüleri tebrik ediyorum.” dedi. Yesevi Hareketi Derneği’nden de yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Tamamı gönüllü olan bu ekip, sadece yangını değil, aynı zamanda çaresizliği ve umutsuzluğu da söndürdü. Özellikle yangınların yoğunlaştığı Sultanhisar bölgesinde sabah ve akşam iki ayrı müdahalede bulunan ekip, orman yangınlarına karşı verilen mücadelenin en ön safında yer aldı. Yesevi Hareketi Arama Kurtarma Ekibi’nin bu büyük fedakârlığı, yalnızca ağaçları değil, bir milletin umudunu da yeşertti. Onlar, Aydın’ın yeşilini, Türkiye’nin nefesini korumak için hiç düşünmeden alevlerin üzerine yürüdüler.
Aydın’ın akciğerleri gönüllülere emanet!”

Yesevi Hareketi Aydinin Akcigerlerini Koruyor 579930 1B328D6A07780A70E8E34Abd098A3Bb7

Yesevi Hareketi Aydinin Akcigerlerini Koruyor 579930 D6C317Fea9853A8F0B1F6E84Ee8A475D

Kaynak: HABER MERKEZİ