Aydın'ın Karacasu ilçesinde hava sıcaklıkları 40 dereceyi aşarken güneşten yararlanmak isteyenler salça yapımına başladı. Yemeklerde ev salçasından vazgeçemeyenler zahmetli olsa da geleneksel alışkanlıklarını devam ettiriyor. İlçede güneş gören çatı ve balkonlarda salça dolu tepsilerle renkli görüntüler ortaya çıktı. Bin bir zahmetle yıkanıp doğranan domateslerin tuzlanıp kaynatılması, sonrasında süzülmesinin ardından tepsilere boşaltılarak kurumaya bırakıldığı bu şekilde kışlık hazırlıkların yapıldığı kaydedildi.

Türk mutfağının en önemli malzemelerinden biri olan salça yapımı yaz aylarıyla birlikte sıcak diyarlarda yaşayan Anadolu insanının en önemli uğraşlarından biri oluyor. Yapımı meşakkatli olan salçaların lezzeti de bir o kadar güzel oluyor.







