Restoran işletmecisi Şerif Karaman, yıllarca birlikte çalıştığı ve mesleği öğrendiği Veysel Aygün’e müşterileri tarafından verilen ‘Şakir’ lakabının başına ‘baba’ kelimesi ilave ederek hem ustasına vefa borcunu ödedi, hem de lezzet durağına ismini verdi. 
  İsim babası olduğu tescilli ‘Baba Şakir’ restoranın 32 yıldır ustalığını yapan Veysel Aygün’ün Aydın’a özgü kuzu tandırının ünü il sınırlarını aşarken, Mustafa Erdoğan, ünlü oyuncular Vahide Perçin ve eski eşi Altan Gördüm, sanatçılar Coşkun Sabah, Hayko Cepkin ile eski futbolcu Tanju Çolak restoranın müşterileri oldu.

"YAKLAŞIK 50 YILDIR YAPIYORUM"

Mesleğe bulaşıkçı olarak başladığını ve 10 yaşındayken ustalardan kuyu tandırını öğrendiğini belirten Aygün, yarım asırlık tecrübeyle bugünlere geldiğini söyledi. Aydınlıların kuyu tandır kebabına yoğun ilgi gösterdiğini ifade eden Aygün, “Mesleğe 10 yaşında bulaşıkçılık yaparak başladım. Ardından ustaların yanında tandır kebabını öğrendim. Yaklaşık 50 yıldır tandır kebabı yapıyorum. Bu lezzeti başka bir yerde bulmak mümkün değil. Çünkü tandır kebabımızın özel bir hazırlanış şekli var. Günde ortalama 7 kuzu tandır kebabı tükeniyor" diye konuştu.

HAYVANLAR DOĞAL MERADAN 

Tandır kebabının yapılışını da anlatan Aygün, şunları kaydetti: “Yağ yok, tuz yok, hiçbir katkı maddesi bulunmuyor. Tandır 1,5 metre derinlikte taşla örülmüş kuyuda içerisinde çam odunu yakılarak 350-400 derece taşların ısınmasıyla ve etin bir bütün halinde pişmesiyle ortaya çıkıyor. Doğal meradan özenle seçilen kuzular, hazır hale getirilerek bir bütün olarak kuyuya atılıyor. Kuyunun kapağı çamurla sıvanarak kapatılıyor. Kuyudaki taşın ısısıyla hayvanın vücudundaki su, buhar halinde çekilerek bir saat bekletiliyor, daha sonra açılıyor. Bu sırada hayvanın vücudundaki su dökülüyor. 15 dakika dinlendirildikten sonra da tandır servise hazır hale geliyor. Kuzu tandırımızın tadına bakmak için birçok ünlü de restoranımıza geliyor."
Muhabir: Yazar Silinmiş