Cumhur İttifakı Nazilli Belediye Başkanı AK Partili Esat Ergüler tarafından 24 Mart Pazar günü Nazilli Belediyesi Katlı Otopark'nda kendi imkanlarıyla verdiği iftar yemeğiyle ilgili hastalıklı hayvan kesildi ortaya atıldı. Yemekte kullanılması  için Esat Ergüler'in kendi işletmesinden toplamda 6 büyükbaş hayvanın kesimi Nazilli Belediyesi Mezbahası'nda yapıldı. İki farklı tarihte yapılan kesimler sırasında kasaplardan birinin hayvanlardan birinde tüberkiloz hastalığı olduğunu gördüğü ancak yetkili veteriner hekimlerin hayvanları imha etmek yerine tüketime gönderdiği öne sürüldü. Bu iddialar bazı haber sitelerinde haber yapıldı.  
AÇIKLAMALAR ARD ARDA GELDİ
Bu haberler üzerine açıklamalar ard arda geldi. Konuya ilişkin ilk resmi yalanlama İlçe Tarım Müdürlüğü'nden geldi. Yapılan açıklamada 21 ve 22 Mart tarihlerinde gerçekleşen kesimlerin öncesinde ve sonrasında İlçe Tarım Müdürlüğü'ne bağlı veteriner hekimler tarafından denetlendiği ve insan sağlığına bir sakınca görülmediği için tüketilmek üzere gönderildiği ifade edildi. İkinci olarak açıklama Mezbaha Müdürü Mustafa Tunay ise gazetecilere mezbahada güvenlik kamerası görüntüleri üzerinden açıklamalarda bulundu, kesim işlemlerini dakika dakika gösterdi. 

Whatsapp Image 2024 03 28 At 21.05.54
"KESİM ACİL OLARAK YAPILDI"
Prosedürü hiç kimseye ayrıcalık yapmadan uyguladıklarını ifade eden Nazilli Belediyesi Mezbaha Müdürü Mustafa Tunay, "İşletmemizde Esat Ergüler'e ait 2 günde toplam 6 hayvan kesilmiştir. İlk olarak 4 hayvan daha sonra 2 hayvan olacak şekilde. bunun nedeni aşçının çıkan et kilogramını yetersiz görmesinden dolayı takviye istemesidir. Aşçıdan bilginin geç gelmesi nedeniyle acil bir şekilde gelip saat 5'ten sonra kesimi yapıldı. Etlerin soğuk havada bir gün dinlendirilmesi gerekiyor. Sıcak et çıkışı yasaktır. Bu da yetişmesi gereken bir iş olduğu için kesim acil olarak yapıldı. Dolapta dinlendirildi. Ertesi gün de veteriner hekimlerin kontrolüyle etlerin kesimi ve yüklemesi yapıldı. Biz standart prosedürü hiç kimseye bir ayrıcalık yapmadan uyguluyoruz. Tüberkilozlu bir hayvan tespit edildiği bir anda imha dolabımız var, et hemen oraya konur. Sağlıklı etle teması kesinlikle olmaz, o etin çıkışı da söz konusu olmaz. Bu resmi bir süreçtir herkes için uygulanır. Bu vebalin altına da kimse giremez. Veteriner hekimlerimiz elinde bıçağıyla kontrol etmek için bekliyor zaten. Şüpheli gördüğü yerleri kontrol eder" ifadelerine yer verdi.

Bu haberler üzerine yapılan suç duyurusunun ardından çıkan haberler için erişim engeli kararı çıktı.

SGK tek tek tespit etti! Maaşları kesildi, paralar faiziyle geri alınacak SGK tek tek tespit etti! Maaşları kesildi, paralar faiziyle geri alınacak

Whatsapp Image 2024 03 28 At 21.04.57Whatsapp Image 2024 03 28 At 21.04.57 (1)Whatsapp Image 2024 03 28 At 21.04.58Whatsapp Image 2024 03 28 At 21.04.58 (1)

Muhabir: M.NAZLI ALTINAYAR