Aydın’ın Efeler ilçesi Hasanefendi Mahallesi Milli Aydın Bankası’nın sokağında yer alan ‘Süha’nın Kuzinesi’, farklı konsept ve benzersiz lezzetleriyle sektörde fark oluşturuyor. Günde 25 yemek ve 3 çorba çeşidinin 'kuzine' adı verilen ocakta pişirildiği işletme, her geçen gün sofrasında eşsiz lezzetler görmek isteyenlerin değişmez adresi oldu. Yaklaşık bir yıl önce açılan işletmede kuzinede yapılan yemekler, benzersiz bir lezzete dönüşüyor. Kuzine sayesinde Aydınlılar, sağlıklı lezzetleri tüketme fırsatı yakalıyor. Farklı konseptiyle dikkat çeken işletme, her geçen gün aranılan lezzet olmaya devam ediyor.
  ‘Süha’nın Kuzinesi’ adlı lokantayı açarak hayallerini gerçekleştirdiğini belirten işletme sahibi Süha Toros, “Aydın’da kuzinede odun ateşiyle yemek yapan tek işletmeyiz. Kuzineyi tercih etmemizin sebebi ise kuzinede yemekler ağır ateşte pişiyor. Kuzinede ağır ateşte pişmesinden dolayı yemeklerde herhangi bir protein kaybı yaşanmıyor. Kuzine sayesinde yemekler lezzetini kaybetmiyor. Bu anlamda müşterilerimiz, kuzinemiz sayesinde sağlıklı lezzetleri tüketme fırsatı yakalıyor. İşletme olarak kuzine ile 100 yıl önceki sağlıklı doğal pişirme şekline döndük” dedi.

“KUZİNEDE HAZIRLANAN YOĞURT ÇOK BEĞENİLDİ” 

Yemekleri aşçı Mesut Taşgın ve Kamil Albayrak ile her gün büyük bir özenle müşterilere sunduklarını kaydeden Toros, “İşletmemizde her gün, Arnavut ciğeri, kuru fasulye, şevketi bostan, özel sosuyla kuzu güveç, İzmir köfte, pırasa, bakla, ot kavurması, yöresel yuvarlama, sarma, fırında tavuk, enginar, tandır, dana güveç, kuru biber kızartması, kızartma, taze fasulye, bezelye, ekşili köfte, kereviz, patlıcan musakka, karnıyarık, kuru köfteyi müşterilerimizle buluşturuyoruz. Izgara çeşitleri köfte ve çöpşişin yanı sıra kelle paça, tavuk suyu ve mercimek çorba yapıyoruz. Bu yemeklerimizin tamamını kuzinemizde hazırlıyoruz. Bu eşsiz lezzete sahip yemeklerimiz dışında üreticiden kendi aldığımız sütü porselen kaselerde mayalayarak kuzinede hazırlıyoruz. Böylelikle yoğurdun lezzetine lezzet katıyoruz. Bu konsepte yaptığımız yoğurdumuz müşterilerimiz tarafından çok beğenildi. Yemeklerimizin hepsinde sağlık deposu olan zeytinyağını kullanıyoruz. İşletme olarak tek amacımız, müşterilerimizin sağlıklı lezzetler tüketmesini sağlamak. Bu anlamda büyük bir özen gösteriyoruz. Kaliteden ve müşteri memnuniyetinden asla taviz vermiyoruz. Tüm vatandaşlarımızı işletmemize bu lezzetleri tatmaya bekliyoruz” diye konuştu.  
Muhabir: Yazar Silinmiş