Kuşadası’nda yaz sezonunun gelmesi ile birlikte başlayan hareketlilik ve renklilik kendisini pazar tezgahlarında da göstermeye başladı. Kuşadası’nda otogar karşısına kurulan Cuma pazarında açılan çiçek tezgahları, pazara gelen vatandaşları kendisine hayran bırakıyor. Rengarenk bir görüntü sergileyen tezgahlarda yaza özel rengarenk çiçeklerin yanı sıra hobi bahçelerinin vazgeçilmezi meyve ve sebze fideleri de bu sezon ekilmek üzere alıcılarını bekliyor. İzmir Ödemiş’te üretim yapan Kalkınma Kooperatifi’nden getirdiği çiçek ve fidelerini Kuşadalılar başta olmak üzere yerli ve yabancı turistlerle de buluşturan Turgut Amca, özellikle sebze ve meyve fidelerine ilginin büyük olduğunu anlatarak, kooperatif ürünlerini satıyoruz. Ürünlerimiz hem kaliteli hem de çok çeşitli’ dedi.

Sezonun Guzelleri Tezgahta Yerini Aldi 463277 1C25007Ca5B5585346A59E3474261725

HOBİ BAHÇELERİNE TALEP GELEN ZAMLARLA ARTTI

Acı ve tatlı kıl biberler tezgahın bu sezon da gözdesi. Patlıcan, domates, biber, salatalık bu grup içerisine en fazla rağbet gören fidelerimiz. Bu sezon pazar daha pahalı ve vatandaşlar kendi evlerinin bahçelerinde bu fideleri dikerek ürün alıyorlar. Hobi bahçeleri artık pahalı olan pazar karşısında artık daha fazla ve ciddi anlamda ürün üretilen ve eve katkı sağlanan bahçeler haline gelmeye başladı. Vatandaşlar sebzenin her çeşidini artık fideden yetiştiriyor ve evinde kullanıyor. Vatandaşlar da haklı esnaf ta haklı’ dedi.

Sezonun Guzelleri Tezgahta Yerini Aldi 463277 40A03F2Ccc617B858Adc43C434D95Ee0

Emsal karar! Yargıtay kayınvalideye yapılan hareketi affetmedi Emsal karar! Yargıtay kayınvalideye yapılan hareketi affetmedi

EVİMİZİN BAHÇESİNDE ÇİÇEKTEN ÇOK SEBZE VAR

Cuma Pazarı’na, sebze ve meyve fidesi almak için geldiğini anlatan Halime Gündüz, pazarda fiyatların bu sene pahalı olduğunu belirterek, ‘evimizin bahçesinde her sene fide dikeriz. Bu sene baktık ki pazarda fiyatlar pahalı 3-5 daha fazla sebze fidesi aldık. Biber, domates, yeşillik, salatalı fideleri aldım. Bu sene çiçek yerine daha fazla sebze ve meyve yetiştireceğiz gibi duruyor.Biz emekli insanız ve cebimize giren para belli’ açıklamasında bulundu.

Muhabir: Aylin Eser