İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, “Alkollü İçki Kaçakçılığı ve Sahteciliğine” yönelik dün gerçekleştirilen geniş kapsamlı operasyonlar hakkında sosyal medya hesabında açıklamalarda bulundu. Yerlikaya, ülke genelinde kararlılıkla yürütülen mücadelede vatandaşların sağlığını tehdit eden sahte alkol üretimine geçit vermediklerini vurguladı.

Operasyonlarda 119 bin 564 şişe kaçak ve sahte içki, 2 bin 792 litre kaçak ve sahte içki, 48 bin 425 litre etil alkol, 874 adet alkol aroması ele geçirildi. Ayrıca 12 adet yasa dışı içki imalathanesi ortaya çıkarıldı ve 169 şüpheli hakkında adli işlem başlatıldı.

SON 1 AYDA RAKAMLAR UÇTU
Cumhuriyet Başsavcılıkları ve KOM Başkanlığı koordinasyonunda, 81 ilde son bir ayda yürütülen operasyonlarda ise 151 bin 800 şişe sahte ve kaçak içki, 91 bin 100 litre etil alkol, 10 bin 448 litre kaçak ve sahte içki ele geçirildi. Bu süreçte 29 yasa dışı imalathane deşifre edilirken, 528 şüpheli hakkında adli işlem yapıldığı bildirildi.

Bakan Yerlikaya, sahte alkolle mücadelede vatandaşların desteğine dikkat çekerek, “Şüpheli durumları 112 Acil Çağrı Merkezimize bildirin. Biz gereğini yaparız.” ifadelerini kullandı.



