Sözleştiğimiz gibi 'Hayri Usta lokantası'nda buluşuyoruz, Hayrettin abiyle. Çok heyecanlı ve istekli geliyor. Belli ki anlatacak çok şeyi var. Hemen döküveriyor içindekini; '2021 Bizim yılımız olacak Ahmet kardeşim, tüm Aydın'da ki Fenerbahçe'lileri çatımız altında buluşmaya davet ediyorum'
Aydın'ın Sesi'nin bugün ki konuğu 'Aydın Fenerbahçe'liler Derneği' Başkanı Hayrettin Dincil. Ahmet Çelik: Öncelikle yeni açılan derneğinizin hayırlı olmasını diliyorum. Derneğinizin kuruluş amacı nedir?
Hayrettin Dincil: Bu derneğin kuruluş amacını 'STK' olarak düşünmek gerekiyor. Yani 'sivil toplum kuruluşu'. Aydın'da 20 yıl önce bir dernek vardı aslında. Tabi bu dernek dolaylı yollardan kapatılmaya gidilmiş. Kapatılmış. Ve bunun üzerinden 20 yıl geçmiş. Aydın'da da ciddi anlamda bir potansiyel var. Biz bunu gördük. Bir kaç heyecanlı arkadaşımızla bu yola çıktık. 3 Arkadaştık önce. 'Nasıl bir çatı altında toplanabiliriz, Aydın'da ki Fenerbahçe'lileri nasıl kenetlendiririz' diye düşündük. 2011 ve 2013 yıllarında ki Fenerbahçe'ye yapılan operasyonlar ülke genelinde ki taraftarlarımızı çok kenetlemişti aslında. Bizde bu işi Aydın'da yapmaya karar verdik. Bir dernek kuralım dedik. Beşiktaş'lıların, Galatasaray'lıların var. Bizim de olmalıydı. Sonra 7 kişi olduk. 11 kişi olduk. Tamam dernek kurmak basit. Peki sonra ne yapalım dedik. Düşünürken aklımızda şu vardı; Fenerbahçe Futbol Kulübü değil, Spor Kulübü. Sporla ilgili projeler yapabiliriz dedik. Örneğin orman yangını oldu. Biz dernek olarak ne kadar fidana ihtiyaç varsa bunun araştırmasını yaptık. Toplum yararına, insan yararına, sporcu yararına bir şeyler yapalım dedik. Derneğimizin kuruluş amacı, sosyal projelere destek olmak ve Fenerbahçe'ye gönül vermiş kişileri bir çatı altında toplamak. 20 Şubat tarihinde biz bu derneği kurduk ama, kurarken 1.5 yıl kulübe mekik dokuduk. Kulübün istekleri var. Fenerbahçe adı altında dernek kurabilmek için, Fenerbahçe kulübünün ciddi yaptırımları var. Mesela kongre üyesi olmak zorundasınız. 10 tane kongre üyesi toplanıp dernek kurabiliyorsunuz. Asla kulübümüz daha fazla istemişti ama sağolsunlar bize esneklik gösterdiler ve 10 kongre üyesiyle bu işi hallettik. Derneği kurduk, binayı tuttuk. Şu anda kurucu yönetim var. Henüz genel kurulumuzu yapmadık.

'BU DERNEĞİ BİRLİKTE MAÇ İZLEMEK İÇİN KURMADIK'

Bu derneği maç izlemek için kurmadık. Değişik fikirli arkadaşlarımız var. Mesela meydan'da 1000 tane maske dağıttık. Fenerbahçe kulübünün çok büyük bir sivil toplum kuruluşu olduğunu ispatlamak istiyoruz. Çok farklı projelerimiz var. Pandemiden dolayı bunların çoğunu gerçekleştiremedik. Elimiz kolumuz bağlandı. Mesela, 'bir can, bir fidan' projesinde bulunduk. Resmi bir projeydi bu. Ağaçlar diktik. Bunların fotoğrafları da Fenerbahçe'nin resmi sitesinde mevcut.

'DÜNYA'DA TÜRK OLMAK GİBİDİR, TÜRKİYE'DE FENERBAHÇE'Lİ OLMAK'

Türkiye'de ya Fenerbahçe'lisindir ya da değilsindir. Dünya'da Türk olmak gibidir, Türkiye'de Fenerbahçe'li olmak. Fenerbahçe bolluk bereket demektir. Gidin restoranlara, cafelere bakın. Fenerbahçe maçı olduğu günler bütün maç yayını yapan mekanlar doludur. Büyük bir potansiyeldir Fenerbahçe. İşte biz bunu gördük. O yüzden bu derneği kurduk.

' ÖZLEM ÇERÇİOĞLU ÇOK İYİ BİR FENERBAHÇE'LİDİR'

Özlem Başkan her zaman yanımızda oldu. Geçen sene burada Aydın BŞB.BLD. - Fenerbahçe Opet bayan voleybol maçı vardı. Biz o gün 90 tane bilet aldık. FB voleybol şube sorumlusu Simla Türker Bayazıt hanım ve Özlem başkana çiçek vermiştik. Özlem başkan o gün bize çok iyi bir Fenerbahçe'li olduğunu söyleyince bizde ona dernek kurarsak ilk olarak kendilerini ziyaret edeceğimizin sözünü vermiştik ve geçtiğimiz haftalarda makamında kendisini ziyaret ederek sözümüzü yerine getirmiş olduk. Özlem hanım bize çok olumlu yaklaştı. Eğer Aydın'da ki Fenerbahçe Opet maçı seyircili oynanacak olursa tüm biletleri biz alacağız.

'KADIKÖY'E GİTMEMİŞ TARAFTARLARIMIZI MAÇA GÖTÜRECEĞİZ'

Ömründe hiç maça gitmemiş, maddi imkanı olmayan, Kadıköy'de maç izleme hayali olan taraftarlarımızı belirleyip, İstanbul'da ki bir maça götürmeyi düşünüyoruz. Onların hayallerini gerçekleştirmek istiyoruz. Pandemi dönemi sona ererse, engelli 2 tane arkadaşımızı İstanbul'a maça götürmeyi planlıyoruz. A.Ç: Derneğe ilgi nasıl Aydın'da? Kaç üyeniz var?
H.D: Biz bu derneği kuralı 7 ay oldu. Derneği kurar kurmaz Mart ayında Kovid salgını oldu. Haliyle açılış bile yapamadık. Açılış için İstanbul'dan misafirlerimiz gelecekti. Kulübümüzden misafirlerimiz olacaktı. Onu bile yapamadık. Bize komutan değil, asker lazım dedik. Kendi aramızda bir çalışma yaptık. Yeri gelecek maddi olarak destek sağlayabilecek bir arkadaş grubu oluşturduk. 17 kişilik bir yönetim grubu oluşturduk. Geçici olarak tabi bunlar. O sezon FB'de çok kötü bir sezon geçirdi (Geçen yıl) İnsanların haliyle şevki kırıldı. İnsanlardan hep olumlu tepkiler aldık biz. Bir araya toplayamasakta hep pozitif yönde ilerledik. Hiç yılmadık. Sosyal medya da ve ikili ilişkilerle çalışmalara başladık. Ve son 1 aydır üye kayıtlarına başladık. Üye kayıtlarında da adli sicil kayıtları olmazsa olmazımız. Öz geçmiş çok önemli. Çünkü biz Türkiye'nin en büyük sivil toplum örgütüyüz.
Şu an 100 tane üyemiz var. Talep çok fazla. Üniversite hastanesinde başhekim yardımcıları ile görüştük. Daha hastane personelleri var, üniversite örgencileri var. Onlarla da ilgili projelerimiz, görüşmelerimiz olacak. Bu yıl hem kulüp bazında, hemde dernek bazında mükemmel şeyler olacak, inanıyoruz.
A.Ç: Aydın FB'liler derneğine nasıl üye olunur?
H.D: İlk şartımız adli sicil kaydı. Doldurulması gereken formlarımız var. 2 adet fotoğraf (Bir tanesi dernek kartı için)
Yıllık 100 lira aidatımız var. Bunun dışında 150 lira üyelik yapılırken giriş parası var. Yani bir defaya mahsus 250 lira vererek üye olunuyor. Sonrasında yıllık 100 lira ücreti aidat var. Yani aylık 8.5 liraya denk geliyor.

'2021 BİZİM YILIMIZ OLACAK'

A.Ç: Dernek olarak yapmak istediğiniz etkinlikler neler?
H.D: Bizim yapmak istediğimiz en büyük etkinlik, açılışımız olacaktı. Ali Koç başkan da katılacaktı. Bunu gerçekleştirmeyi çok istiyoruz. Emre Belözoğlu, Volkan Demirel ve Ali Koç başkanımızı Aydın'a getirmeyi çok istiyoruz. Aslında açılışı Haziran'da yapmayı planlıyorduk fakat pandemiden dolayı organize olamadık. Daha sonra Dünya Fenerbahçe'liler gününde yani 19 Temmuz'da yapmayı düşündük. Şarkıcı Kıraç'ta katılacaktı. Maalesef onu da gerçekleştiremedik. İnanıyorum ki 2021 yılı içinde mükemmel şeyler olacak. Nasıl bu sene Fenerbahçe yaptığı transferlerle gümbür gümbür geliyorsa, Aydın FB'liler derneği de gümbür gümbür geliyor. 2021 yılı hem FB'nin, hemde derneğimizin yılı olacak. Çok iddialıyız. Sosyal projelerle geliyoruz. Kimsesiz çocuklarla ilgili projelerimiz var. Bu çocukları spor salonlarına çekmek istiyoruz. Bunlarla ilgili çalışmalarımız var. Amatör kulüp kuruyoruz. Bu kulüp FB ile ilgili olacak. FB ismini taşıyacak temsil edecek. Biz spor kulübüyüz. Her dal da iddialı bir kulübüz.
Spor, futboldan ibaret değildir. Maddi durumu iyi olmayan çocuklarımıza spor yapma imkanı tanıyacağız. Bu çocukları hayata ve spora kazandırmalıyız. Daha bir çok projemiz var. Çalışmalarımız sürüyor. A.Ç: Bu derneğin FB spor kulübü ile resmi bağlantısı var değil mi?
H.D: Tabi ki var. Biz resmi bir Fenerbahçe derneğiyiz. Her şeyimizle Fenerbahçe spor kulübü adı altındayız. Bu derneğe üye olan herkes Fenerbahçe kulübünün bir parçası olmuş demektir. Biz sıradan bir dernek değiliz. Nasıl kongre üyeleri FB Spor kulübünün tesislerinden, otellerinden, salonlarından yararlanabiliyorsa, bizim derneğimize üye olan taraftarlarımızda anlaşmalı olduğumuz firmaların indirimlerinden yararlanabilecekler. Şu an 7 tane anlaşmalı olduğumuz firma var. Buralarda üyelerimiz belli bir indirim kazanacaklar. Bu sayı daha da artacaktır. Derneğimize üye olan bir taraftar, gidecek olduğumuz maçlarda hiç bir şekilde bilet ve otobüs sıkıntısı yaşamayacak, hepsi derneğimiz tarafından temin edilip tüm imkanlar sağlanacaktır. Taraftarımızın sadece passolig kartı olması yeterli olacak. A.Ç: Derneğinizi gelip görmek ve ziyaret etmek isteyenler için adresini alabilir miyiz?
H.D: Zafer mahallesi. Pınarbaşı caddesi. No: 37 kat: 2 Efeler / Aydın A.Ç: Kişisel bir soru sormak istiyorum size. Fenerbahçe taraftarı olmanız, kendi iş yerinizde size bir dezavantaj sağlıyor mu? Yani örneğin rakip takım taraftarları dükkanınıza geliyorlar mı? Böyle bir şey yaşadınız mı, hissettiniz mi?
H.D: Aydın Beşiktaş'lılar Derneği kuruldu ilk 3 yıl takımlarına reklam verdim. Katkıda bulunmak için. Gece düzenlediler, davetiye alıp destek oldum. Bugüne kadar hiç ters bir tepki almadım. Spor küresel bir şey. Spor dostluktur, kardeşliktir. Ben FB'liyim diye asla böyle bir şey yaşamadım. Bakınız biz önce Aydın'lıyız. Dükkanımın içinde Efe figürleri var ve dükkanım siyah beyaz.. burası 10 yıl önce açılmış bir mekan. Aydın'da ekmeğimizi kazanıyoruz. Aydın şehrinde spor dallarında her türlü maddi manevi katkıyı yaptım. Profesyonel ve amatör olarak tüm dallarda yardımlarda bulunduk. Önce Aydın, sonra Türkiye. Önce Aydın sonra Fenerbahçe. Bizler bilinçli taraftarlarız.
A.Ç: Son olarak Aydın'da ki Fenerbahçe taraftarlarına vermek istediğiniz bir mesaj var mı?
H.D: Derneğimizi muhakkak ziyaret etsinler. İddia ediyorum resmi kurum odalarında bile böyle bir bina yok. Aydın'da ki FB'liler bu birlik ve beraberlikten uzak durmasınlar. Gelip ziyaret etsinler, bilgi alsınlar. Tüm Aydınlı Fenerbahçe'lileri tek çatı altında toplanmaya davet ediyorum.

Röportajımız esnasında dikkatimi çeken diğer sözler:

- Önümüzde ki ilk projemiz fidan projesi. Yanan ormanları tekrar yeşillendireceğiz.
- Aydın'da ki en büyük sivil toplum örgütünü oluşturmak istiyoruz
- 2021 bizim yılımız olacak. Gümbür gümbür geliyoruz
- Türkiye'de amatör şubelere bu kadar yatırım yapan başka kulüp yok. Biz gerçek bir spor kulübüyüz.
- Aydın'da ki tüm Fenerbahçe'lileri tek çatı altında toplanmaya davet ediyorum