Kuşadası Belediyesi tarafından, 2019 yılında, kentin kırsal mahallerinde tarımsal faaliyette bulunan üreticiler ile sağlıklı beslenmek isteyen tüketicileri aracısız buluşturmak amacıyla her Perşembe günü Cumhuriyet Mahallesi Burç Sokak’ta kurulan Yerel Üretici Pazarı, Ramazan ayı olması nedeni ile büyük bir yoğunluk yaşıyor. Kuşadası’nın kırsal mahalleleri olan Kirazlı, Caferli, Çınar ve Soğucak’ta yaşayan yerel üreticilerin, iyi tarım uygulamaları ile ürettikleri mevsimlik ürünlerini satışa sunduğu pazar tezgâhları, baharın gelişi ile birlikte bin bir çeşit Ege otu ile şenlenirken Ramazan sofralarına da güzellik katıyor.
TEZGAHLARDA 'YEŞİL' MESAİSİ BAŞLADI
Sabah saatlerinden bu yana özellikle Ramazan alışverişi için tezgahlara akın eden vatandaşlar, mevsilik sebze ve meyvelerin yanı sıra, Ege'nin bölgeye has, şifa kaynağı doğal otlarına da büyük ilgi gösterdi. Geçtiğmiz haftalarda, kentte etkili olan yağışlı havanın ardından güneşin ve sıcak havanın yüzünü göstermesi ile doğada kendini göstermeye başlayan Ege otları, pazarda, en fazla rağbet gören tezgah ürünü olarak güne danışmanı vurdu. Pazar esnafının dağlardan taptaze topladığı şevketi bostan, arapsaçı, kenker, turp otu ve ısırgan otu gibi şifa kaynağı lezzetler için vatandaşlar kuyruk oluşturdu.
ESNAF SATIŞLARDAN MEMNUN
Ramazan ayının tezgahlara bereketli geldiğini belirten, üretici pazarı esnafı, ilgiden memnun olduklarını belirterek,"Yoğun yağışların ardından havanın ısınmasıyla birlikte bitkiler kendini toparlamaya başladı. Geçen aylarda meydana gelen sel nedeni ile birçok tarla ve bahçe sular altında kalmış ve seralar parçalanmıştı. Çoğu arkadaşımız büyük ürün kayıpları yaşadı. Bu hafta satışlarımıza güzel başladık. Özellikle doğal otlara ilgi yoğun. Ramazan ayı geldiğinde, vatandaşlarımız ağır yemeklerden ziyade mideyi yormayan ot yemeklerini tercih ediyor. Şevketi bostan ve arapsaçı bu mevsimde en çok sorulanlar arasında. Kalabalık bizi yorsa da bereketli bir gün geçiriyoruz." sözlerine yer verdi.





