AKP'nin TBMM'ye sunduğu kanun teklifine göre, belediyelerden tezgâhı uygun bedelle kiralayıp, ardından bu tezgâhı ikinci, üçüncü kişilere yüksek fiyatlarla kiralayanlara yönelik düzenleme geleceği belirtildi. 

Türkiye gazetesinden Esma Altın'ın haberine göre, pazar yerleri doğrudan satıcıya tahsis edilecek. Yatırım için yapılan ikincil kiralama bitecek. Düşen tezgâh maliyeti ürün fiyatına da yansıyacak. 

Başkan Kaya: “Öfke var ama meclis üyeleri ile çalışırım” Başkan Kaya: “Öfke var ama meclis üyeleri ile çalışırım”

5919 Pazar Yerlerinde Bayram Duzenlemesi Fae26F67 Dc63 4Fc9 848E Ab6C3F3A693F

Teklifle, kapalı pazarlardaki satış ve diğer yerlerin, pazarcılara yüksek fiyatlarla kiralanmasına neden olan sınırlı ayni hak yöntemiyle kiralama usulü kaldırılıyor.Teklife göre, belediyelerden tezgâhı uygun bedelle kiralayıp, ardından bu tezgâhı ikinci, üçüncü kişilere yüksek fiyatlarla kiralayanlara geçit verilmeyecek. Böylece, tezgâhların pazarcılık mesleğinden olmayan diğer kişilere verilmesi sonucu pazarcıların maliyetlerinin artmasının önüne geçilmesi hedefleniyor.

Uygulamanın; bu yerlerin, mesleği pazarcılık olmayan kişilerce alınıp birkaç kişiye kiralatılarak birer yatırım aracına dönüştürüldüğüne dikkat çekilen düzenleme gerekçesinde, bu satış nedeniyle oluşan maliyetlerin ise tüketicilere “etikette fiyat artışları” olarak yansıtıldığının altı çizildi.

Kaynak: T24