Mecliste çoğunluğun CHP’de olduğunun hatırlatılmasına ilişkin Başkan, “Bizden iki üye fazlalar. Hiç önemli değil. Memleketin hayrına ben ne getirirsem, evet kullanırlar. Ret kullanırsalar da kendileri bilirler” dedi. Merhum Yahya Ümit Orbay’ın belediye başkanlığı döneminde, mecliste eşitlik olduğunu hatırlatan Kaya, o süreçte muhalefet meclis üyesi olmasına rağmen İncirliova’ya hizmet için Orbay’a destek vermesinin bugün belediye başkanı seçilmesini sağladığını söyledi.

AK Parti İncirliova İlçe Başkanı Mehmet Yüzbaşıoğlu ve yönetimi, basın mensupları ile kahvaltıda bir araya geldi. Kültür Park’ta düzenlenen kahvaltıya, Belediye Başkanı Aytekin Kaya da katıldı. Kahvaltıda konuşan Kaya, İncirliova’da güzel bir seçim süreci geçirdiklerini söyledi. Seçim çalışmaları için İlçe Başkanı Yüzbaşıoğlu ve yönetimine, kadın ve gençlik kollarına teşekkür eden Başkan Kaya, “Siyaset bizim için bitmiştir. Seçildiğimiz günden bugüne rozetimizi çıkardık, İncirliova’da herkesin belediye başkanıyız. 5 yılda yapamadığımız hizmetleri, Allah nasip ederse ikinci beş yılımızda devletimizin ve milletvekillerimizin desteği ile en güzel şekilde yapacağız. Şu anda hizmetlerimizi yapıyoruz. Önemli olan işlerimizi gerçekleştireceğiz. Onları gerçekleştirdikten sonra İncirliova’da çok bir şey isteyen yok. İncirliova güzel ve yaşanılabilir bir şehir” ifadelerini kullandı.

Baskan Kaya Ofke Var Ama Meclis Uyeleri Ile Calisirim 471409 316Fb1344894Ebdb2Dd4Bb926412Bbd9

“EN ÖNEMLİ KONU ÜNİVERSİTE”

Basın mensuplarının sorularını da yanıtlayan Başkan Kaya, yeni dönemde yapmayı planladığı projelerden de bahsetti. Başkan Kaya, şunları kaydetti: “Yeni dönemde hayata geçireceğimiz güzel projelerimiz var. Seçimden hemen önce başlayan olimpik yüzme havuzumuz bitmek üzere. Onun yanında jimnastik salonu ve spor kompleksimiz var. İncirliova için en önemli konu üniversite. Üniversitenin bir kolunu buraya getireceğiz. En büyük projemiz o. Tabi İncirliova’da asfaltımız devam ediyor. Ankara’da geçen gittiğimizde, bakanımızla görüştüğümüzde Karayolları tarafından Kızılcaköy’e kadar sıcak asfalt yapılacak. Koçarlı yolundan Sandıklı yoluna kadar sıcak asfalt olacak. En kısa zamanda güzel bir yere ikinci TOKİ’yi kazandıracağız.”

Baskan Kaya Ofke Var Ama Meclis Uyeleri Ile Calisirim 471409 80E82824747A655384F53472E39A30Ec

“HİZMET ETTİK, BELEDİYE BAŞKANI OLDUK”

Mecliste çoğunluğun CHP’de olduğunun hatırlatılarak, meclis üyeleri ile uyumlu çalışıp çalışmadığının sorulmasına ilişkin de konuşan Başkan Kaya, “Tabi yeni seçimden çıktık, öfke var, şu var, bu var ama ben meclis üyeleri ile çalışırım. Benim sıkıntım yok. Bizden iki üye fazlalar. Hiç önemli değil. Memleketin hayrına ben ne getirirsem, evet kullanırlar. Ret kullanırsalar da kendileri bilirler. Medya geliyor, canlı yayın yaparım. Memleketim hayrına işlerde evet oyu kullanırsalar, uyumlu bir şekilde hizmet edeceğiz. Mesela ben, merhum Yahya Orbay döneminde AK Parti’den ikinci sıra meclis üyesiydim. Rahmetli göreve seçildiği dönemde, mecliste muhalefet ve iktidarın altışar üyesi vardı. Ben muhalefetteydim, Orbay’a oy verdim, encümen oldum, hizmet ettik bak memleket ne hale geldi, bir de geldik belediye başkanı olduk. O dönem belediye başkanına kesik koyanlar, mesela Cemal Toprak’ı üzen meclis üyeleri vardı, bu memlekette meclis üyesi olamadılar. Belediye başkan adayı oldular, meclisi bulup yapamadılar. Ne yaptık? Biz ise hizmet ettik, geldik belediye başkanı olduk. Herkesin gönüllünü, kazandık kazanmaya da devam edeceğim” dedi.

“KİMSEYİ ZENGİN ETMEDİK”

Belediye tasarruf tedbirlerini uygulamaya devam edeceklerinin altını çizen Başkan Kaya, “Biz ilk göreve geldiğimizde çok zor bir süreç yaşadık. Haftanın üç günü icra ile boğuşuyorduk, o süreçte ‘çok evzindi’ diye bana dediler ama biz onları geçtik. Onları düzelttik, tasarrufla belediyemizi çok iyi duruma getirdik. Personel aylığını 27 bin lira yaptık, herkes aylığını tıkır tıkır aldı. Biz baştan beri tasarruf yaptık. Kendi arabamla geziyorum, belediyenin malını kimseye yedirmedik, kimseyi zengin etmedik. Tasarruf çok iyi gidiyor ve devam edecek. Hizmet yapmaya da devam edeceğiz. Yeri geliyor ben bir çalı süpürgenin hesabını soruyorum, süpürgeleri tek tek saydırırım. Bunları yapmasak bugün buraya gelemezdik. Ekibimim de güzel. Yeni belediye başkan yardımcılarımız var. Polat bey, Metin bey, Çetin bey çok iyi. Şu anda Aydın’da en başarılı belediye muhasebesine sahibiz. Gelsin müfettiş tıkır tıkır hesap veririz” ifadelerini kullandı.

Muhabir: EMRAH DİNÇER