Nazilli’de, Adliye Sarayı’nın arka kısmında yer alan ve yaya ile araç trafiğinin en yoğun olduğu noktalardan biri olan Cumhuriyet Mahallesi ile Şirinevler Mahallesi arasında üst geçit yapılması için çalışmalar başlatıldı. Karayolları Bölge Müdürlüğü ekipleri, bölgeye gelerek incelemelerde bulundu.

Üst geçidin yapılacağı alan; Adliye, Kaymakamlık, Ticaret Borsası ve Ağız-Diş Sağlığı Merkezi gibi birçok kamu kurumunun bulunduğu bir lokasyonda yer alıyor. Bu nedenle hem araç trafiği hem de yaya yoğunluğu oldukça fazla. Bölgede incelemelerde bulunan Karayolları yetkililerine, AK Parti İlçe Başkanı Volkan Beyazıt ve Cumhuriyet Mahallesi Muhtarı Gamze Yarar da eşlik etti.

Konuyla ilgili değerlendirmelerde bulunan AK Parti İlçe Başkanı Volkan Beyazıt, vatandaşların can ve mal güvenliğinin sağlanması adına üst geçidin gerekli olduğuna dikkat çekti. “Adliye, Kaymakamlık, Ticaret Borsası, Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi gibi kamu kurumlarının bulunduğu bu bölgede trafik yoğunluğu oldukça fazla. Bu nedenle vatandaşlarımızın güvenliği için üst geçit yapılmasına karar verildi” dedi.

KARAYOLU İÇİN KAPSAMLI BİR PLANLAMA YAPILACAK

Beyazıt, yoğun taleplerin ardından Karayolları Bölge Müdürlüğü’nün süreci başlattığını ve kendilerinden bir brifing istediklerini belirterek, “Bugün Karayolları yetkililerimize nasıl bir yol izleneceği, nelerin yapılabileceği konusunda bilgiler aktardık. Şimdiden Nazilli’ye hayırlı olsun. Proje tamamlandığında vatandaşlarımızın can güvenliği önemli ölçüde artacak” ifadelerini kullandı.

KARAYOLUNU DÜZELTMEK İÇİN DE ÇALIŞMALAR BAŞLATILDI

Ayrıca, bölgede uzun süredir çözüm bekleyen karayolu deformasyonuna da değinen Beyazıt, özellikle motosiklet sürücüleri için ciddi risk oluşturan bu durumun asfaltın sıcak havalarda bozulmasından kaynaklandığını belirtti. Otobanın açılmasıyla birlikte ağır vasıta geçişlerinin azaldığını da sözlerine ekleyen Beyazıt, “Bu durumu da yetkililere ilettik. Otobanın giriş noktaları esas alınarak kapsamlı bir çalışma yapılacak. İlk olarak otobana çıkan dörtyol kavşağında düzenleme gerekiyor” dedi.

Son olarak şehir merkezindeki otogarın da önemli bir sorun oluşturduğunu belirten Beyazıt, “Otobüsler de ağır vasıta olarak bu yollara zarar veriyor. Aydın’da olduğu gibi otogarın şehir dışına taşınması gerektiğini düşünüyoruz” diyerek sözlerini tamamladı.

Kaynak: HABER MERKEZİ