Geçtiğimiz hafta göreve gelen Zabıta Müdürü Kubilay Erçin, Kurban Bayramı dolayısıyla kesim yerlerinde denetimler gerçekleştirerek halk sağlığını ön plana çıkarmıştı. Şimdi ise Nazilli’de halkın rahat bir şekilde çarşı bölgesinde dolaşabilmesi amacıyla işgaliye ve ruhsat denetimlerine başladı. Denetimler sırasında Nazilli Belediye Başkanı Dr. Ertuğrul Tetik de zabıta ekiplerine eşlik etti.

Nazilli Belediyesi Zabitasi Denetime Cikti Nazillide Isgaliyeye Gecit Yok 481367 C5120726Ef2Bd42B3Abfbdd3C271370F

YOĞUN DENETİM VE UYARILAR

Nazilli’nin ekonomik kalbi olarak bilinen uzun çarşı ve yan sokaklar, Türk Ocağı Caddesi, ayakkabıcılar çarşısı ve eski hal bölgesi, sabah saatlerinde zabıta ekipleri tarafından denetim altına alındı. Esnafların işgaliye sınırlarını aştığı belirlenen yerlerde uyarılar yapılarak, kurallara uymayanlar hakkında cezai işlem uygulanacağı belirtildi. Daha önce belediye meclisi tarafından belirlenen 1 metre ve bazı yerlerde 1 metre 20 santimetrelik işgaliye sınırını aşan esnaflara gerekli uyarılar yapıldı.

Nazilli Belediyesi Zabitasi Denetime Cikti Nazillide Isgaliyeye Gecit Yok 481367 3602E5Ec262C7F23374302Dee552Cf7D

"HEDEFİMİ NAZİLLİ'Yİ DAHA YAŞANABİLİR HALE GETİRMEK"

Denetimlerin asıl amacının esnafları cezalandırmak değil, halkın daha sağlıklı ve konforlu bir alışveriş deneyimi yaşaması olduğunu vurgulayan Nazilli Belediye Başkanı Dr. Ertuğrul Tetik, şunları söyledi: "Nazilli’yi daha güzel bir yer yapmak için çalışıyoruz. Bu sözü seçimlerden önce de vermiştim. Nazilli’nin merkezini nostaljik bir bölge yapmak için kararlıyız. Ekiplerimiz ve halkımızla el ele vererek bunu başaracağız. Denetimlerimizi ayrım yapmadan, yasal sınırlar çerçevesinde gerçekleştireceğiz. Amacımız esnaflarımızı rahatsız etmek değil, halkımızın rahat bir şekilde çarşıda yürüyüp alışveriş yapmasını sağlamaktır. Bu sayede esnaflarımızın da daha fazla satış yaparak kazançlarını artırmalarını hedefliyoruz. Yaptığımız çalışmalar zamanla daha iyi anlaşılacaktır ve Nazilli daha yaşanabilir bir hale gelecektir. Denetimlerimizi Aydın Büyükşehir Belediyesi ve Nazilli Belediyesi Zabıta ekipleri ile ortaklaşa yapacağız ve bu denetimleri sürekli hale getireceğiz."

Nazilli Belediyesi Zabitasi Denetime Cikti Nazillide Isgaliyeye Gecit Yok 481367 59992Dd451Ac6D5C6E007Ce2F543A286

MOTOSİKLET SORUNUNA ÇÖZÜM

Çarşı içinde motosiklet parkları ve kullanımı nedeniyle yaşanan sorunlara da değinen Başkan Tetik, şu ifadeleri kullandı: "Çarşı içinde en büyük problemlerden biri motosiklet sorunu. Nazilli Belediyesi olarak bu sorunu çözmek için çalışmalar yürütüyoruz. Bu bölgeye araç ve motosiklet girmesini istemiyoruz. Amacımız, Nazilli’nin nostaljik bir alan olması ve ziyaretçilerin bu bölgede rahat bir şekilde dolaşabilmesidir. Vatandaşlarımızın motosikletlerini park edebilecekleri alanlar yaratmalıyız. Bu konuda gerekli çalışmalar ve projeler üzerinde çalışıyoruz."

Nazilli Belediyesi Zabitasi Denetime Cikti Nazillide Isgaliyeye Gecit Yok 481367 907Dbc3722D264Aaae76Ef50C65B2C0B

Nazilli Belediyesi, zabıta ekipleriyle birlikte denetimlerini sürdürecek ve halkın sağlıklı bir alışveriş ortamına kavuşması için çalışmalarına devam edecek.

Nazilli Belediyesi Zabitasi Denetime Cikti Nazillide Isgaliyeye Gecit Yok 481367 De6B6C7C5Ecdcba8E0E203E195643950

Muhabir: M. NAZLI ALTINAYAR