Tüm dünyada, düzenlenen etkinliklerle kutlanan,’1 Mayıs İşçi ve Emekçi Bayramı’ Kuşadası’nda da coşku içerisinde kutlandı. Sabah saatlerine, Kuşadası Belediyesi’nin hazırladığı 1 Mayıs kutlama programıyla başlayan kutlamaların, öğleden sonra adresi Meteoroloji Kavşağı oldu. Kalabalık bir topluluğun katılım gösterdiği kortej yürüyüşüyle başlayan program, sahil şeridinde yer alan İsmail Cem Dostluk ve Barış Meydanı’nda devam etti. Etkinlik, sanatçı Aliyar Nihan ve ekibinin konseriyle sona erdi.

ORTAK BASIN AÇIKLAMASI KUŞADASI EĞİTİM SEN TARAFINDAN YAPILDI

Tüm katılımcı kurumlar adına ortak basın açıklamasında bulunan Eğitim Sen Kuşadası temsilcisi Fatih Özkaya, ‘Tüm dünyada ve ülkemizde, yüreği aydınlık bir gelecek için çarpanlara İsmail Cem Dostluk ve Barış Meydanı’ndan, emeğin kürsüsünden selam gönderiyoruz’ diyerek başladığı sözlerine, ‘Merhaba dostlar, işçiler, emekçiler, gençler, kadınlar, emekliler Merhaba! İnsanca bir yaşam mücadelesinde tek sermayesi emeği olanlar, Merhaba! Gelecek güzel günlerin filizlerini yüreklerinde, beyinlerinde taşıyanlar, Merhaba! Emek, insan ve doğa düşmanı düzene itiraz edenler. Umudun resmini çizmek için alanları renklendirenler merhaba, Birlik, Mücadele Dayanışma Gününüz kutlu olsun. Kuşadası Kent Dayanışması adına hepinizi saygıyla selamlıyorum. Hoş geldiniz’ dedi.

Kusadasinda 1 Mayis Coskusu Alanlara Sigmadi 466661 65Ece69777481731852D04B345B1014B

KUŞADASI EMEK VE HAK İÇİN SIMSIKI KENETLENDİ

İYİ Parti'den Başkan Günel'e ziyaret İYİ Parti'den Başkan Günel'e ziyaret

1 Mayıs İşçi ve Emekçi Bayramı kutlama programları kapsamında, saat 18.00’da Meteoroloji Kavşağı’nda kortej düzeni alan gruplar, pankart ve döviz açarak, sloganlar eşliğinde sahil şeridine kadar yürüdü. Burada, İsmail Cem Dostluk ve Barış Meydanı’nda toplanan gruplar, kendileri için hazırlanan alanda, 1 Mayıs’a özel olarak hazırladıkları konuşmaları, atadıkları temsilcileri aracılığıyla paylaştı. Korteje katılan grup temsilcilerinin sırayla çıkıp konuşmalarını gerçekleştirdikleri etkinlikte, DİSK Emekli Sen Adına Bülent Yalçındağ,Kamu Emekçileri Konfederasyonu Adına Mehtap Özdemir, TMMOB Mimarlar Odası Kuşadası Temsilciliği adına Pelin Seven Aksu, Kuşadası Kent Dayanışması adına Bülent Tokuçoğlu, Kuşadası Kent Konseyi adına Mustafa Ünver, Kuşadası Kadın Platformu adına Işık Arcan, Hacıbektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Kuşadası Cem Evi adına Erdal Kılınç, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) adına Münevver Kılıç, Kuşadası Liseli Cadılar adına Havin Hazer, Mor dayanışma adına Sevim Tekin, Merdiven Toplumsal Girişim ve Gelişim Derneği adına Fatma Arslan Uruş, Sol Feminist Hareket Kuşadası temsilciliği adına Lalezar Nergiz, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kuşadası İlçe örgütü adına Serhan Cellat, DEM Partisi Kuşadası İlçe örgütü adına Neriman Aydın, Sol Parti Kuşadası İlçe örgütü adına Şenol Eskin, Emek Partisi Kuşadası İlçe örgütü adına Ali Özaydın, Türkiye İşçi Partisi adına Orhan Kırış, Türkiye Emekliler Partisi adına Yakup Aksu,Atatürkçü Düşünce Derneği Davutlar Şubesi adına Cemil Turan, Sinyal Fanzin ve Platform Fanzin adına Merve Arkın günün anlam ve önemini anlatan konuşmalarda bulundu.

Kusadasinda 1 Mayis Coskusu Alanlara Sigmadi 466661 1F8Df5Bf8D4378591Ce10Bfd30Bc4E55

Muhabir: Aylin Eser