Kuşadası Yaşam Atölyesi yürüyüş grubu üyeleri yepyeni bir parkur yürüyüşünde bir araya geldi. 28 kişiden oluşan grup, 15 kilometrelik parkurda, M.Ö. 13. yüzyıla giderek Luwi Savaşçı’sı ile tanışma şansı yakaladı. Nazarköy’den başlayıp orman içi patikalarda devam eden parkur boyunca, doğasever yürüyüşçüler bir yandan tarihin görkemli kalıntıları arasında, Ege Bölgesi’nde, Hititler’den kalma tek örnek olarak bilinen Luwi Savaşçısı Hitit kabartmasını incelerken diğer yandan doğanın güzelliğini ve keyfini çıkarttı. Manzaranın ve tarihin ışığında bol bol hatıra fotoğrafı çekilen yürüyüşçüler, parkur sonunda, doğaya sadece adımlarını bırakarak başlangıç noktasına geri döndü.

ADAFOD Levent Çanakkalelioğlu'nu ağırladı ADAFOD Levent Çanakkalelioğlu'nu ağırladı

TARİHLE İÇ İÇE BİR PARKUR OLDU

İlk kez yürünen parkurun heyecan verici olduğunu anlatan Kuşadası Yaşam Atölyesi üyesi Serpil Tekin, ‘Doğa yürüyüşleri bedenen bir yorgunluğa yol açsa da günlük hayatın vermiş olduğu stresi atarak insanların yeni haftaya daha enerjik başlamalarını sağlıyor. Parkurumuz yine çok güzeldi. Tarihe tanıklık ettik ve bilgi sahibi olduk. Sporcu Özel Pak’ı da anmış olmamız rotamıza daha özel bir anlam kattı. Katılımlarından ötürü herkese teşekkür ediyorum. Bakalım, Kuşadası Yaşam Atölyesi’nin bir sonraki faaliyeti neresi olacak’ dedi.

SPORCU ÖZER PAK’I ANMAYI UNUTMADIK

Kuşadası Yaşam Atölyesi üyeleri, 20 Mart 2010 tarihinde elim bir kaza sonucu vefat eden Söke Zirve Dağcılık Spor Kulübü üyesi Özer Pak'ı da anmayı unutmadı. Günün anlam ve önemine vurgu yapmak adına, Özel Pak’ın üyesi olduğu Söke Zirve Dağcılık Spor Kulübü’nün tişörtlerini giyen üyeler, Özel Pak’ın spora kazandırdığı çalışmalardan bahsederek, kendisini sevgi ve rahmetle andı.
 

Muhabir: AYLİN ESER