Kuşadası Pera Organizasyon, Düğün Salonu ve Kültür Merkezi’nde gerçekleşen Belediye Meclis toplantısında müdürlüklerden gelen konular, komisyonlara havale edilen konular ile meclis üyeleri tarafından verilen önergeler görüşülüp oylandı. Toplantıda ayrıca Meclis Komisyon üyeleri de belli oldu.

BAŞKAN GÜNEL, GÖÇ KONUSUNA DEĞİNDİ

Aydın Kuşadası'nda daire icradan satılıktır Aydın Kuşadası'nda daire icradan satılıktır

Kusadasi Belediye Meclis Toplantisi Gerceklesti 461628 9Dbe9C59A5B73D45C532A4F8E06D8781

Nisan ayı meclis toplantısında konuşmasına 'Kuşadası’nda ne kadar çok hizmet yaparsak yapalım yeterli olmayacaktır’ diyerek başlayan Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel, "Gelişen, büyüyen ve her geçen gün göç sayısı artan bir kentiz. Son 5 yıldaki göç sayısı Kuşadası’nın göç tarihindeki göç sayısının tam iki katıdır. Dolayısıyla ihtiyaç bitmeyecektir. Yollar eskiyecek, kaldırımlar bozulacak, doğalgaz ihtiyaç duyulan alanlar artacaktır. Türkiye çok ciddi bir ekonomik krizden geçiyor. Bu ekonomik krizin 2025’in sonuna kadar ciddi derinleşeceği yönünde de ekonomistlerin ciddi bir tespiti var. Önümüzdeki dönemin en önemli işinin bu olduğunu düşünüyoruz. Ekonomik krizin hemşehirlilerimizde yaratmış olduğu izin ve acının hafiflemesi için bir plan yaptık. Gerekli ve zorunlu olmayan etkinlikleri bu dönem yapmayacağız. Bu nedenle bizler çalışmaya devam edeceğiz ve bizden sonraki arkadaşlar da çalışmaya devam edecektir" dedi.

TOPLAM 24 MADDE GÜNDEME ALINIP OYLANDI

Kusadasi Belediye Meclis Toplantisi Gerceklesti 461628 59Ece318D626C9814Aeaa07D82F8Fc6D

3 ana başlık altında, toplam 24 maddenin masaya yatırıldığı meclis toplantısının ilk bölümünde müdürlüklerden gelen konular görüşülürken, gündem maddelerini Meclis Katibi Seçimi, Meclis Başkan Vekili Seçimi, Encümen Üyesi Seçilmesi, İhtisas Komisyonlarına Üye Seçilmesi , Ege Belediyeler Birliğine Üye Seçilmesi, Kıyı Ege Belediyeler Birliğine Üye Seçilmesi,Tarihi Kentler Birliğine Üye Seçilmesi, Ege ve Marmara Belediyeler Birliğine Üye Seçilmesi, Enerji Kentleri Birliğine Üye Seçilmesi, Doğal Şehirler Birliğine Üye Seçilmesi, Soğucak Mahallesi 256 Ada 9 Parsel İdari İşlem Tesisi Edilmesi, Park Ismi Verilmesi, Soğucak Mahallesi 225 Ada 1 Parsel, 226 Ada 1 Parsel, 407 Ada 1 Parsel, 409 Ada 1 Parsel, 410 Ada 1 Parselde Uygulama İmar Planı Değişikliğine İtiraz, Ceriel Belediyesinin Dernekler Festivali’ne Katılım, BATUMOBA Etkinliğine Katılım, Bulgaristan'ın Nessebar Şehri ile Kardeş Şehir Olunması, Memur Boş Kadro Derece Değişikliği, Denetim Komisyonunda Görevli Uzman Kişilere Yapılacak Ödeme, Meclis Üyelerinin Huzur Hakkı, İhtisas Komisyonlarının Ücreti, Belediye Başkan Yardımcılarının Ödeneği, Memur Toplu Sözleşme Yetkisi Verilmesi, Ek Bütçe Verilmesi, Senegal Bambey Şehri ile Kardeş Şehir Olunması, 2023 Yılı Meclis Denetim Komisyonu Raporu, 2023 Yılı Faaliyet Raporu konuları oluşturdu. Belediye Meclisi, Komisyonlara havale edilen konuların görüşülmesi ana başlığı altında ise Hacıfeyzullah Mahallesi 595 Ada 118 Parsel Batısı Regülatör Alanı Ayrılması Amaçlı Uygulama İmar Planı Değişikliği, Park İsmi Verilmesi, Spor Kulüplerinin Ayni Yardım Talepleri görüşülüp oylandı.

KUŞADASI BELEDİYE MECLİS KOMİSYONLARI BELLİ OLDU

Kusadasi Belediye Meclis Toplantisi Gerceklesti 461628 7Deaefeccf71A6F3D746E67E0911C55D

Kuşadası Belediye Meclisi toplantısında alınan karar sonucunda meclis komisyon üyeleri de belli oldu. Bu kapsamda, İmar Komisyonu Tahsin Barış Çınar, Mehmet Sarıdedeoğlu, Birtan Tütüncü ve Ali Aydın’dan oluştu. Yine, Plan Bütçe Komisyonu’nu M. Eda Yurtcan, Efe Berberoğlu, Gülden Akbulut, Çağlayan Erdem oluştururken, Hukuk Komisyonu’da Emre Fazlılar, Ayşegül Dağlı, Alpay Örter ve Tahsin Demirtaş isimlerinden oluştu.

Muhabir: Aylin Eser