Bakanlıktan yapılan açıklamada yurtta sahura kalkan kız öğrencileri bıçaklı tehdit ettiği ileri sürülen kantinci Ö.A.'nın kantincilik sözleşmesini feshedildiği ve yurt bölgesine girişinin yasaklandığı bildirildi. Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Kuşadası Turizm Fakültesi'nde öğrenim gören kız öğrencilerin kaldığı Kredi ve Yurtlar Kurumu'nun kantinini işleten Ö.A.'nın sahurda kantini açmasını isteyen bir grup kız öğrenci tartıştıktan sonra bıçakla üzerlerine yürüdüğü iddia edilmişti. İki kız öğrenciyle birlikte polis tarafından ifadesi alınan Ö.A, daha sonra serbest bırakılmıştı.
KANTİNCİ GÖZALTINA ALINDI
Ö.A. serbest bırakılmasının ardından sosyal medya hesabından 'Cinnet geçirmeye az kaldı hepsini ..." sözleriyle elinde pompalı tüfek bulunan fotoğrafını paylaştı. Ö.A, fotoğrafla ilgili yaptığı paylaşımda suçsuz olduğunu ileri sürüp, tartıştığı kız öğrencileri 'anarşist' olmakla suçlayıp küfürler etti. Öğrencilerin suç duyurusunda bulunması üzerine Ö.A., savcılığın talimatıyla polis tarafından gözaltına alındı. Kuşadası İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği'nde geceyi geçiren kantinci Ö.A.'nın işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilecek.RUHSATI İPTAL EDİLDİ
Olaya el koyan Gençlik ve Spor Bakanlığı, kantinci Ö.A'nın ruhsatının iptal edildiğini açıkladı. Yapılan açıklamada, "Aydın'da Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) yurdunda sahura kalkan öğrencileri tehdit ettiği iddia edilen söz konusu şahsın kantincilik sözleşmesi KYK tarafından feshedilmiş olup, yurt bölgesine girişi de yasaklanmıştır" denildi.ADÜ DE SORUŞTURMA BAŞLATTI
Öte yandan ADÜ Rektörlüğü de yaşananlarla ilgili idari soruşturma başlattı. . ADÜ öğrencilerinin can güvenliklerinin olmadığı yönündeki yoğun paylaşımları üzerine ADÜ Rektörü Prof. Dr. Cavit Bircan'da sosyal medya hesabından "Gençler; güvenliğin arttırılması ve olayın bir daha tekrarlanmaması için gerekli girişimler yapılıyor" diyerek paylaşımında bulundu.
Muhabir: Yazar Silinmiş


