O ürünlerin üretim koşulları tamamen değişti! O ürünlerin üretim koşulları tamamen değişti!

Sydney Üniversitesi Charles Perkins Merkezi'nden bilim insanları tarafından yürütülen araştırma, obez ve 40 yaş üstü 29 bin 836 kişinin sağlık verilerini inceledi ve dikkat çeken sonuçlara ulaştı.

Sydney Üniversitesi Charles Perkins Merkezi'nden bilim insanlarınca yapılan araştırmada, Birleşik Krallık Biyobankası ivme ölçümü çalışmasından 40 yaş üstü ve obez 29 bin 836 kişiye ait sağlık verileri, 8 yıla yakın süre boyunca takip edildi. Bu süre zarfında, katılımcılar arasında 1425 ölüm, 3 bin 980 kalp ve damar hastalığı vakası ile 2 bin 162 mikrovasküler fonksiyon bozukluğu kaydedildi.

Araştırmacılar, tip 2 diyabet gibi ciddi sağlık sorunlarıyla ilişkili olan obeziteyi yönetmek için uygun egzersiz zamanını belirlemek amacıyla kapsamlı bir çalışma yürüttü.

Araştırmacılar, fiziksel aktivitenin zamanlamasının obezite ve bağlantılı sağlık sorunları üzerindeki etkilerini değerlendirdi. Elde edilen veriler, akşam saatlerinde orta ila şiddetli egzersiz yapan obez bireylerin erken ölüm veya kalp-damar hastalıklarından ölüm riskinin daha az olduğunu gösterdi.

Dr. Matthew Ahmadi, çalışmanın akşam yapılan egzersizin tip 2 diyabete karşı en koruyucu egzersiz olduğunu gösterdiğini belirterek, fiziksel aktivitenin zamanlamasının sağlık üzerindeki etkilerini daha iyi anlamak için daha fazla araştırmaya ihtiyaç olduğunu vurguladı.

Kaynak: ANADOLU AJANSI (AA)