Hayırla ilgili yıl boyu devam eden hazırlıklar Ağustos ayının girmesi ile birlikte hız kazandı. Cuma Mahallesi Cami ve Kur'an Kursu Yaptırma ve Yaşatma Derneği tarafından bağışçıların katkılarıyla düzenlenen Dedebağ Keşkek Hayrı bu yıl 31 Ağustos Pazar günü gerçekleştirilecek.
Devasa kazanlarda pişen keşkeğin lezzetinin yanı sıra Dedebağ Yaylasındaki manevi atmosferi hissetmek isteyen binlerce insanı ağırlayan Dedebağ Keşkek Hayrı zaman içinde kültürel bir aktiviteye dönüştü.
Karacasulu olmasalar da buradaki maneviyatı merak edip bir gün öncesinden gelenler çadır kurup yaylada konaklıyor. Dernek öncülüğünde imece usulü yapılan yaklaşık 40 kazan keşkek her yıl misafirlere ikram ediliyor.
Yurt içi ve yurtdışından binlerce misafiri ağırlayan Dedebağ Keşkek Hayrı aralıksız olarak yapılmaya devam edilen Anadolu'nun en eski geleneği olarak biliniyor.
UNESCO Somut Olmayan Mirası Listesine girmesi için çalışmalar yapılması gereken Dedebağ Keşkek Hayrında bu anlamda atılacak adımlar da merak ediliyor.