Germencik’in kırsal mahallelerinden Moralı’nın tek ana ulaşım yolunda, bir jeotermal enerji şirketi boru döşemek amacıyla iş makineleriyle izinsiz kazı çalışması yaptı. Gece saatlerinde iş makinelerinin ışıkları yardımıyla yapılan kazı sonucunda yol ulaşıma kapandı. Araçlarıyla mahalleye giriş yapmak isteyen vatandaşlar, yolun kapalı olduğunu görünce durumu Muhtar Bayram Yerli’ye iletti.

Olay yerine giden muhtar Yerli, kazı ile ilgili Germencik Belediyesi ve Jandarma’yı bilgilendirdi. Yapılan incelemelerde kazının izinsiz olduğu tespit edilerek, çalışmalar durduruldu ve yol tekrar ulaşıma açıldı. Firma hakkında ise yasal işlem başlatıldı.



Yaşananlara tepki gösteren Muhtar Bayram Yerli, “Mahallemizin mülki idari amiri olarak böyle bir çalışmadan benim bile haberim olmadı. Yolumuzun kapatıldığını duyunca şok oldum. Yangın, hastalık, doğum gibi acil durumlarda bu yol hayati öneme sahip. Allah’tan yolumuzun kapalı olduğu süre içerisinde, sıkıntılı bir durum yaşanmadı. Vatandaşlarımızın uyarısı sayesinde kazıya hemen müdahale ettik. Jandarma ve belediyeye haber verdik, gerekli işlemler yapıldı. Yolumuz da açıldı” ifadelerini kullandı.



150 haneli ve yaklaşık 350 kişinin yaşadığı Moralı Mahallesi sakinleri de yaşananlara tepki göstererek benzer olayların tekrar etmemesini istedi.

Muhabir: EMRAH DİNÇER