İYİ Parti Kuşadası  İlçe Başkanı Müge Gök Başakçı, İYİ Parti Kuşadası İlçe Başkanlığı sosyal medya hesabından, 31 Mart 2024 seçim sonuçlarına ilişkin bir basın açıklaması paylaşımında bulundu. Seçim sonucunda partilerin aldıkları oy oranlarını açıklayan Başakçı, seçim sürecinin de değerlendirmesini yaparak, ‘31 Mart 2024 seçimlerinde kesin olmayan sonuçlara göre, Kuşadası Belediye Başkanlığında, 29994 oy ve yüzde 42 oy oranıyla CHP birinci, 26209 oy ve yüzde 37 oy oranıyla İYİ Parti ikinci, 9639 oy ve yüzde 13 oy oranıyla Ak Parti üçüncü olarak seçimleri tamamladık. 31 belediye meclis üyesinden 19'unu CHP, 9'unu İYİ Parti, 3'ünü de AK Parti kazandı. Büyükşehir Belediye Meclisine, belediye başkanı dahil CHP'den 5 üye İYİ Parti'den de 2 üye girmeye hak kazandı’ dedi. 

SEÇİM YARIŞI EŞİT ŞARTLARDA BAŞLAMADI 

Rakiplerimizden biri yerelde iktidar olmanın, bir diğeri ise genelde iktidar olmanın tüm avantaj ve imkanlarını sonuna kadar kullandı. İYİ parti olarak bizim de adaylarımızla birlikte güvendiğimiz tek bir güç vardı, o güç de Kuşadalı seçmenlerimizin sağduyusu idi. Belediye Başkan Adayımız Sayın Behçet ALP başta olmak üzere; hep birlikte kazanmak için olağan üstü çalıştık ve partimizin başarısı için yoğun bir gayret gösterdik. Hedefimiz Kuşadası belediye Başkanlığını kazanmaktı. Ancak, az bir farkla belediye başkanlığı kaybettik. Ancak, oy miktarı ve oy oranları bazında incelendiğinde İYİ Parti olarak, bu yarıştan alnımızın akıyla ve başarıyla çıkmayı başardık.

CHP’li Karakoz: “Çiftçilerimizin sesini duyun ve zamları geri çekin” CHP’li Karakoz: “Çiftçilerimizin sesini duyun ve zamları geri çekin”

EMEĞİ GEÇEN HERKESE TEŞEKKÜR EDİYORUM

Bu vesileyle, bu sürece büyük katkıları olan; Başta Genel Başkanımız Sayın Meral AKŞENER'e, Aydın Milletvekilimiz Sayın Ömer KARAKAŞ'a, Aydın İl Başkanımız Ahmet ERTÜRK ve İl Yönetimine, Kuşadası Belediye Başkan adayımız Sayın Behçet ALP'e, Aydın Büyükşehir Belediye Başkan Adayımız Sayın Özer KAYALI'ya, Belediye Meclis Üyesi ekibimize, Kuşadası İlçe Teşkilatımıza, Behçet ALP gönüllülerine, bu işin mutfağında çalışan teknik ekibimize, bizleri takip eden basın mensuplarımıza; Ve bize sonsuz destekleriyle güç veren tüm Kuşadalı hemşehrilerimize minnet ve teşekkürlerimi sunuyorum. İYİ ki varsınız. İYİ ki aynı çatı altındayız. Aydın Büyükşehir Belediye Başkanlığını kazanan Sayın Özlem ÇERÇİOĞLU'nu, Kuşadası Belediye Başkanlığını kazanan Sayın Ömer GÜNEL'i tebrik ediyor, ilçemiz ve ilimiz için yapacakları çalışmalarda başarılar diliyorum. 

KUŞADALILARIN HAK VE MENFAATLERİNİN TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ

Bu seçimde, Kuşadası seçmeni bize yerelde "ana muhalafet" görevi verdi. 9 kişilik belediye meclis üyesi grubumuzla, Belediye Başkan Adayımız Sayın Behçet ALP'le koordinasyon içinde, Kuşadası'nın ve Kuşadalı hemşehrilerimizin hizmetinde olmaya devam edeceğiz. Bu bağlamda, sorumlu muhalefet anlayışımız gereği, Kuşadası ve Kuşadalılar için yapılacak olumlu çalışmalara katkı sağlayacak, Kuşadası ve Kuşadalıların aleyhine atılacak her adımın da karşısında olacak, Kuşadalıların hak ve menfaatlerinin takipçisi olacağız. Kuşadası'nda siyasi hedefimiz 2028 genel seçimlerinde birinci parti, 2029 yerel seçimlerinde de belediye başkanlığını kazanmak olacaktır. Bugünden itibaren, bu hedefimiz doğrultusunda çalışmalarımızı başlatacağız. Bu vesileyle, seçim sonuçlarının aziz milletimize, ülkemize, ilimize ve ilçemize hayırlı olmasını diliyor; kazanan arkadaşlarımıza çalışmalarında başarılar diliyorum.

Iyi Parti Kusadasi Ilce Baskani Basakci Secim Sonuclarini Degerlendirdi 460297 1370499A62B95231D9F572D73643D584

Muhabir: AYLİN ESER