Bu gelişme, İYİ Parti'ye gönül veren eski partililerin ya liste dışında kalmasına ya da seçilemeyecek sıralardan aday gösterilmesine yol açarak tepki çekti.Aydın'ın merkez ilçesi Efeler'de 2019 yılında yapılan yerel seçimlerde Millet İttifakı kapsamında CHP'den belediye başkanı seçilen Mehmet Fatih Atay, 12 Eylül'de partisinden istifa etti. 3 dönem milletvekili yaptığı partisinden ayrılmasının ardından, bir süre bağımsız olarak görevini sürdüren ve bir dönem daha belediye başkanlığı yapmak isteyen Atay, adaylığına yeşil ışık yakan İYİ Parti'nin yolunu tuttu. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, 17 Ocak'ta Atay'ı Efeler Belediye Başkan Adayı olarak ilan edip, yakasına partisinin rozetini taktı. MHP'den istifa eden Efeler Belediye Meclis Üyesi Kasım Payza da, Atay ile aynı gün İYİ Parti'ye katıldı. 21 Ocak'ta da CHP'li meclis üyeleri Abidin Arslan, Yüksel Deveci, Engin Kuluyever, Ersun Sinanoğlu ve İbrahim Tokat, partilerinden istifa ederek, İYİ Parti'ye geçti.ATAY’IN LİSTE AYARI TEPKİ ÇEKTİ
Başkan adayı Atay, hazırladığı meclis üyesi aday listesinde Abidin Arslan'ı 2'nci sıradan, Kazım Payza'yı 4'üncü sıradan, İbrahim Tokat'ı 7'nci sıradan, Ersun Sinanoğlu'nu 10'uncu sıradan ve Engin Kuluyever'i de kontenjan 2'nci sıradan aday gösterdi. İYİ Parti saflarına katılıp, meclis üyeliği aday listesinde yer almayan tek isim ise Yüksel Deveci oldu.
Meclis üyesi olmak isteyen ancak şirket yöneticiliği teklifi yapılan Deveci ise, kısa süreli İYİ Parti macerasını, istifa ederek sonlandırdı. Efeler Belediye Meclisi'nin başkan hariç 37 üyesi bulunurken, MHP ve CHP'den istifa edip İYİ Parti'ye katılan 5 meclis üyesi, listede seçilebilir sıralarda yer aldı. Yaklaşık 1 aylık partililerin daha fazla ilgi gördüğü İYİ Parti’de bu gelişme, partiye gönül veren ve başarılı olması için fedakarca çalışan partililerin ya liste dışında kalmasına ya da seçilemeyecek sıralardan aday gösterilmesine yol açarak, tepki çekti. Eski partililer listenin şaşkınlığını yaşarken, 18’inci sıra adayı Şebnem Ebil ve 19’uncu sıra adayı Filiz Mahleçlioğlu Toral, listeden çekildi.İTTİFAK DEVAM MI EDİYOR?
Yerel seçimlere hür ve müstakil girme kararı alan İYİ Parti’nin eski CHP’lilerin de yer aldığı yeni meclis üyesi listesi ise, akıllara son yerel seçimlerde Efeler’de oluşturulan Millet İttifakı listesini getirirken, “İYİ Parti ile CHP ittifakı sanki devam ediyor” dedirtti.
Öte yandan 3 Mart’ta kesinleşecek olan listede, değişiklik olup olmayacağı ise merakla bekleniyor.

Editör: Haber Merkezi