Finansal analist İslam Memiş, Haber Global yayınında altının yükseliş trendini değerlendirerek öngörülerde bulundu. Ancak, yaptığı açıklamaların yatırım tavsiyesi olmadığını vurguladı. İşte Memiş'in değerlendirmeleri:

"Son iki günde altın fiyatlarında agresif yükselişler yaşandı. Ons altında sert yükselişler gördük. Bu yıl içinde 2350 dolarlık bir hedef öngörüyorum. Ancak, bu iki günlük harekete bakıldığında bir düzeltmeye ihtiyaç olduğunu düşünüyorum.

2100 dolar seviyesinin altına doğru bir gerileme bekliyorum. 2090 dolar güçlü bir destek noktası olarak karşımıza çıkıyor. Gram altın, bir yandan doların yükselişiyle, diğer yandan ons altının yükselişiyle hareket ediyor. Gram altında günlük bazda 100 lira gibi bir artış gördük ve 2328 liraya kadar yükseldi. Şu an ise 2285 lira seviyesinde.

Gram altın yatırımcıları, ons altın fiyatlarını takip etmelidir. Ons altında 2100 dolar seviyesinin altı, alım fırsatı olarak değerlendirilebilir. Yatırımcılar her ay yeni bir yükseliş trendine hazır olmalıdırlar. Altın fiyatları, her ayı aratacak seviyelerde hareket edebilir."

Hametan Krem Fiyatı Ne Kadar? Ne İşe Yarar? Yüze Sürülür Mü? Hametan Krem Fiyatı Ne Kadar? Ne İşe Yarar? Yüze Sürülür Mü?

Agresif yükselişlere dikkat!

İslam Memiş, bu haftaki agresif yükselişlere dikkat edilmesi gerektiğini ifade etti. İslam Memiş, yükselişlerin ardından kar satışlarının da her an yaşanabileceğini vurguladı.

İslam Memiş, ons altın için "Ons altın 2 bin 2.150 dolar aralığında oyalanır. Asıl hedef 2.350 dolar. Dün 2 bin 141 dolar seviyesine yükseldi. Ancak 100 dolarlık bir satış gelmesi gerekir." ifadelerini kullandı.

Kaynak: ÖMER ARAZ