Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nun, AK Parti’ye katılım töreninde dile getirdiği “kentsel dönüşüm seferberliği” açıklaması, mahallede büyük heyecan yarattı. Çerçioğlu’nun yeni dönemde kentsel dönüşüme öncelik vermesi Ilıcabaşı’nda yaşayan Roman vatandaşları umutlandırdı.

“UZUN SÜREDİR BU ADIMI BEKLİYORUZ”
Ilıcabaşı Mahalle Muhtarı Alim Tarım, Başkan Çerçioğlu’nun Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a seslenerek Aydın’ın birinci derece deprem bölgesi olduğunu vurgulamasını ve kentsel dönüşüm çağrısını, “uzun süredir beklenen bir adım” olarak değerlendirdi. Tarım, “2013 yılında mahallemiz için riskli alan kararı alınmıştı. Ancak geçen 12 yılda projeler onaylanmadı, bir çivi bile çakılmadı. Bu nedenle Başkan Çerçioğlu’nun yeni siyasi çizgisinde ilk talebinin bu meseleye odaklanması bizler için çok kıymetli” dedi.

“MAHALLEMİZ YIKILMAK ÜZERE”
Muhtar Tarım, Ilıcabaşı’ndaki yapısal sorunlara dikkat çekerek, “Binalar her geçen gün daha kötü hale geliyor. İnsanlar evlerinde korkuyla yaşıyor. Görüntü olarak da çok geri kaldık. Bazı aileler umudunu kesip mahalleyi terk etti” ifadelerini kullandı.

“ROMAN VATANDAŞLAR İÇİN UYGUN PLANLAMA ŞART”
Tarım ayrıca, mahallede yaşayan Roman vatandaşların sosyal ve kültürel yapısına uygun projelerin önemine değinerek, “Eğer devlet desteğiyle bir hazine arazisi tahsis edilirse, bu bölgeye taşınma süreci kolaylaşır. Ancak 11 katlı binalar bu topluluk için uygun değil. Planlamaların buna göre yapılmasını istiyoruz” çağrısında bulundu.







