Başkan Kıvrak, her daim sahada olmaya devam ediyor Başkan Kıvrak, her daim sahada olmaya devam ediyor

Nazilli Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan, NAZBEL Şirketi üzerinden 27 mahallede, keşif tutarı toplam 55 milyon 972 bin 15 TL’lik tarla, bahçe, kestanelik, zeytinlik, arsa, içkili lokanta, sebze ve portakal bahçesini giderayak satılığa çıkardığı iddia edilmişti. İddiaların ardından Nazilli Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan, basın mensupları ile düzenlediği 5 yıllık görev sürecini değerlendirme toplantısında sessizliğini bozdu.
“MAAŞLARI ÖDEDİK”

38 tane taşınmazın satıldığını kesin bir dille yalanlayan Başkan Kürşat Engin Özcan, “Kırk tane taşınmaz sattı dediler. İspatlayamazlarsa siyaseti bırakmaya hazır mı bu arkadaşlar? Ben söylüyorum. Dört tane yeri maaşları ödemek için sattım. Köylerden yer satmadık. Köylünün yerine dokunmadık. Şehir merkezindeki yerleri sattık. Kıymetliydi veya alıcısı çıktı. Gizli saklı diyorlar. Neresi gizli saklı? Gizli saklı hiç şey yapmadık. Ama hızlı olmamız gerekiyordu. İhale süreci başlattığınızda en az kırk beş gün. 59 aydır Kürşat Engin Özcan satmamış, son gün mü satacak ? Niye satsın arkadaş? Ama 650 tane çalışan arkadaş var. Sattık da cebimize mi kattık? İşçinin cebine kattık arkadaşlar.” dedi.

“ÖZÜR DİLEYECEKLER”

Karşıt görüşlülerin kendisine iftira attığını söyleyen Özcan, “Doksanlık listeler yayınlayan arkadaşlar, hepsi satıldı diye yazmışlar. İftira etmişlerdir. Benden özür dilemek zorundadırlar. Bu iftiraları ispatlarlarsa ben Nazilli'yi terk edeyim. Otuz tane yer sattıysam, o listede yayınladıkları, kestanelikleri, bahçeleri şunları bunları sattıysam ben Nazilli'yi terk etmeye hazırım. Onlar bu iddiaları ispatlayamazlarsa Nazilli'yi terk etmeye hazırlarlar mı ? İftira etmek öyle kolay değil. Ben alnımın akıyla yaşıyorum burada. Hedefsizliğin hükmü ve lüzumu yok. Herkes edebiyle otursun. Bilmiyorlarsa da bir konuyu konuşmasınlar. Bu yerlerin hepsinin değeri mahkeme kararıyla belirlendi.” ifadelerine yer verdi.

“KRİTİK KARARDI”

Atılan iftiralardan dolayı rahatsızlığını belirten Özcan, “Ben bu iftiralara maruz kalacak bir adam değilim. Sorarlar, bilgi sahibi olurlar, ondan sonra konuşurlar. Kendileri gelirlerse eğer ödemek istemiyorlarsa ödemesinler. Ama ben emekçinin hakkını ödeyeceğim. Bu son bir ayda da olsa yer satmamı gerektiriyorsa bütün çizgilerini değiştirmek zorunda olsam da, yapacağım. Yer sattı desinler, maaş ödedi desinler ama emekçinin parasını ödemedi demesinler. Ben de elimden gelen gayreti sergiledim. Bu kritik karardı.” dedi.

Muhabir: M. NAZLI ALTINAYAR