Binlerce Aydınlı kent meydanında bir araya geldi Binlerce Aydınlı kent meydanında bir araya geldi

Kuşadası Kaleiçi Şafak Sokak’ta, Atelier Reina adında çok konuşulan bir mekan var. Aydın Ses Gazetesi olarak, mekana konuk olmak ve o çok konuşulan sanatçıların sanat eserlerini yerinde görmek istedim. Atelier Reina’nın sahibi Didem Koro Bilgi ile mekanı ve el emeği göz nuru sanat eseri ürünlerinin hikayesi hakkında keyifli bir sohbet gerçekleştirdik.

Hayalin Gercege Donus Hikayesi Atelier Reina 476042 C7E644A1Fc72F904D3D475B8709Ac3A2

Uzun soluklu bir hayaldi Atelier Reina ancak kısa süre içerisinde, kent insanının kalbine dokunmayı başardı.

Hayalin Gercege Donus Hikayesi Atelier Reina 476042 Bcc553624C98Ab95B7920A4882E63Dcc

Kuşadası’nda, Kaleiçi’nin muhteşem atmosferinde kendine kısa zamanda yer edinmeyi başaran mekan, açıldığı günden bu yana başta Kuşadalı’lar olmak üzere yerli ve yabancı turistlerin de görmezssem olmaz dediği keyifli mekanlar listesinde yerini aldı. Mekan sahibi Didem Koro Bilgi, Kuşadası’na 9 sene önce geldiklerini anlatarak, ‘İstanbul’da yaşıyorduk ancak yaz tatilleri için yıllardır bir ayağımız Kuşadası’nda oldu her zaman. Kenti sevdiğimiz için burada bir hayat kurma kararı verdik ardından da hayalimizi gerçekleştirerek mekanımızı açtık. Bu süreçte eşimin ve ailemin desteğini fazlasıyla gördüm. Sanatın iyileştirici gücü olduğuna ve dünyayı güzelleştirdiğine inanıyorum belki de bu yüzden mekanı insanlarla buluşturarak, hayata bir güzellik te ben armağan etmek istedim’ diyor.

Hayalin Gercege Donus Hikayesi Atelier Reina 476042 3Eed8B6E01Fa3A0F71E0B42Aa48B76C3

Hayallerin ışığında yandı o ilk ateş. Cansız silüetlere can oldu biri, diğeri nakışlara bezedi dünyanın derdini ilmek ilmek. Sonra tablolarda seyreylendi hayat rengarenk. Birlikten doğan kuvvet umudu körükledi.

Hayalin Gercege Donus Hikayesi Atelier Reina 476042 3219B312E4Df592Bc7A0Bf0C33741D60

Atelier Reina’nın en büyük özelliği, mekanda bulunan ürünlerin tamamının, ödüllü sanatçıların eserlerinden oluşması aslında. Aileden gelen sanat tutkusunun buram buram hakim olduğu mekanda, yıllardır üretilen el yapımı ürünler sanatseverlerle buluşuyor. Anne, teyze ve aile dostlarından oluşan kocaman bir sanatçı ordusunun ışığında kurulan birliktelik, maddiyattan öte maneviyatın dile gelişini sembolize ediyor adeta. Adını, sanat camiasında sıkça duyduğumuz ve açtığı sergiler ile sanatını renklendiren sanatçı Gülden Öztürkkal, mekanı tablolarıyla renklendiriyor. Yine, 1999 yılında kursiyer olarak, İZFAŞ-Okan Yapıcıoğlu Atölyesi’nde resim çalışmalarına başlayan ve açtığı sergiler ile adından sıkça söz ettiren, Küratör Nermin Sözel’de mekanı farklı bir rengi olarak karşılıyor sanatseverleri. Serbest çalışma hayatının yanı sıra değişik workshop atölyelerinde ve New York City Art Sutudent Language'de eğitim görmüş ve bir süre resim öğretmenliği yapan yine ödüllü sanatçı Oya Sortino’da, çalışmalarıyla mekana ayrı bir imaj kazandıran isimler arasında yer alıyor. Pandemi döneminde, evde kaldığı için zamanı nasıl daha iyi değerlendirebilirim derdine düşen Didem Koro Bilgi’de, gerek rengarenk resmettiği taş boyama sanatı, gerekse mum sanatı ile Atelier Reina’nın hiç sönmeyecek ışığı olarak çoktan hafızalara kazınmış.

Hayalin Gercege Donus Hikayesi Atelier Reina 476042 Acb0505655A91601935D5B9A9063F331

Hayata İnce Ve Zarif Bir Dokunuş

Atelier Reina’nın, hayatın içerisinde, değer verilen mekanlara özel bir dokunuş vermek isteyenleri tek çatı altında topladıklarını anlatan Koro, ‘Resim ve heykel gibi sanat ürünlerinden çeşitli el yapımı ev aksesuarlarına kadar uzanan ürün yelpazemiz var. Atelier Reina olarak müşterilerimizin ihtiyaçlarına ve sanatçılarımızın ilham perilerine göre sürekli dönüşüm geçiren, geniş yelpazede bir sanat ürünleri ve el yapımı hediyelik ürün koleksiyonuna sahibiz. Ailemizin ve yakın çevremizin özenle ürettiği, yüksek kaliteli sanat ve elişi ürünleri sizlere sunmaktan mutluluk duyuyoruz. Sanatseverleri, sevdikleri mekanlarda zarif bir dünya yaratmak isteyen herkesi Atelier Reina’ya davet ediyoruz’ dedi.

Hayalin Gercege Donus Hikayesi Atelier Reina 476042 025D667F17B848687Ddf6Ab1Eb11Ab9A

Muhabir: AYLİN ESER