Türkiye Futbol Federasyonu Bölgesel Amatör Lig 9. Bölge 3. Grup’ta şampiyonluk mücadelesi veren Efeler 09 SFK, sezonun 16’ncı haftasında Aydın Büyükşehir Belediyespor'u evinde ağırladı. Adnan Menderes Stadyumu’nda oynanan Aydın derbisi yoğun ilgi gördü. Derbiye Efeler 09 SFK Göksal, Sabutay, Gökhan, Recep, Abdullah, Soner, Serdar, Selçuk, Gökhan, Ertan ve İshak’tan oluşan kadro ile Büyükşehir Belediyespor da Hasan, Efecan, Sayim, Berk, Osman, Devran, Berkay, Emin, Yakup, Sergen ve Çağlar’ın yer aldığı 11 ile çıktı.


KALECİDEN DÖNEN İKİ TOP GOL OLDU


Maçı orta hakem Berk Sipahi, yardımcı hakemler Ahmet Kıvanç Kader ve Refik Erim ile birlikte yönetti. Taraftarlarının desteğini arkasına alan ev sahibi ekip, karşılaşmaya hızlı başladı. Dakika 5'te Efeler SFK atağında İshak'ın vurduğu şutta, kaleci Hasan topu çelmeyi başardı. Kaleciden dönen topu tamamlayan Ertan, takımını öne geçirdi: 1-0.
7'nci dakikada Efeler SFK'dan Serdar sarı kart gördü. 17'nci dakikada Serdar'ın ceza sahası içerisine açtığı ortada Gökhan, topu iyi kontrol ederek, ağlarla buluşurdu: 2-0. 22'nci dakikada Büyükşehir'den Osman'ın kafa kuruşunda kaleci Göksal, topu kurtardı. 27'nci dakikada Efeler'den Sabutay’a, 35’inci dakikada da Büyükşehir’den Devran’a sarı kart çıktı. 42’nci dakikada Büyükşehir atağında Efeler'den Recep'in ceza sahası içerisinde Devran'a yaptığı müdahale sonrasında, hakem penaltı noktasını gösterdi. Topun başına geçen Büyükşehir’den kaptan Berkay, maçı 2-1’e getirdi. Penaltının ardından Berkay sakatlanırken, yerini Serkan’a bıraktı. Uzatma dakikalarında Efeler’den Soner’in açtığı ortada Gökhan topa kafayla vurdu. Kaleci Hasan’dan dönen topu, İshak tamamladı: 3-1. İlk yarı, Efeler SFK’nın üstünlüğü ile sona erdi.

ÇOK SAYIDA SARI KART ÇIKTI


İkinci yarının başında Aydın Büyükşehir ataklarını sıklaştırdı. Oyuna sonradan giren Hasan Gündem, 58’inci dakikada kaleci Göksal ile karşı karşıya kaldı. Düzgün bir vuruş yapan Hasan, skoru 3-2 yaptı. 89’uncu dakikada Efeler’den Hakan, 90’ıncı dakikada Fatih ve Gökhan sarı kart gördü. Son dakikalarda Aydın Büyükşehir’in bir topu direkten döndü. Başka gol sesinin çıkmadığı maç, 3-2 sona erdi. Elde ettiği galibiyetle Efeler SFK, 4 haftalık galibiyet hasretine son verdi. Efeler SFK, puanını 34’e çıkartarak, şampiyonluk yolunda bir adım daha ilerledi. 17 puanlı Aydın Büyükşehir Belediyespor aldığı yenilgi ile ligde kalma şansını zora soktu.

MAÇTAN NOTLAR


Maçta zaman zaman tansiyon yükseldi. Oyuncular arasında itişmeler yaşandı. Aydın Büyükşehir Belediyespor Kulübü Başkanı Polat Bora Mersin, Futbol Şube Sorumlusu Ömer Altuntaş, MHP Aydın İl Başkanı Haluk Alıcık ve Aydın Futbol İl Temsilcisi Hakan Açıkgöz ile birlikte maçı protokol tribünden takip eden Efeler Belediye Başkanı ve Efeler SFK Kulübü Başkanı Mehmet Fatih Atay, hakem kararlarına sürekli tepki gösterdi. Karşılaşmayı yaklaşık 4 bin futbolsever izledi. Maçın sona ermesi ile birlikte Efeler SFK, galibiyeti taraftarları ile kutladı.