AK Parti Seçim İşleri Bakanlığı tarafından İl İstişare Toplantısı gerçekleştirildi. Efeler’deki Halk Eğitim Merkezi’nde düzenlenen toplantıya AK Parti Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz, Genel Merkez Seçim İşleri Başkan Yardımcısı Serpil Kavrak, Genel Merkez SKM Başkanı Harun Tüfekci, MKYK Üyesi Seda Sarıbaş, belediye başkanları, ilçe başkanları ve partililer katıldı.
Toplantının açılış konuşmasını yapan AK Parti Aydın İl Başkanı Ömer Özmen, 2023 seçimleri kapsamında önemli bir toplantıyı gerçekleştirdiklerini söyledi.

"BİRAZ DAHA YOL ALMAMIZ ÇOK ÖNEMLİ"


Türkiye'nin yarınları daha aydınlık olsun diye çalıştıklarını dile getiren AK Parti Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz da, "Türkiye'nin yarınları daha aydınlık olacaksa ‘Karanlığa kapalı aydınlığa açık’ diyerek yola düşen Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın 2023 yılında yeniden cumhurbaşkanı olması gerekiyor. En büyük arzumuz teşkilatlar olarak bu. Recep Tayyip Erdoğan demek aynı zamanda istikrar demek. Ta 2002’li yıllara baktığımızda her gün kaos, her gün kargaşa, siyasi istikrarsızlıklar, karmakarışık bir hal ve ekonomik anlamda dibe vurmuş bir Türkiye vardı. O dönemde akşamdan sabaha yapılan, yıkılan hükümetlerle yönetiliyorduk. Doğru dürüst bir şey üretmek mümkün değildi. Kaldı ki gırtlağa kadar borcumuz vardı. IMF ne diyorsa Türkiye onu yapıyordu. Onun için de mesafe kat edemiyorduk. Ne yapsak, hangi adımı atsak acaba Avrupa ne der, Amerika ne der diye kara kara düşünüyorduk. Bir yiğit insan geldi. Avrupa ve Amerika ne der diye bakmaya gerek yok, Allah ne der, millet ne ister ona bakalım ve yürüyelim gidelim diyen bir lider geldi ve onunla yol almaya devam ediyoruz. Böyle bir liderin Türkiye’nin başında bulunması önemli. Madem böyle bir lider var başımızda o liderle biraz daha yol almamız çok önemli. Onun için bizim çok çalışmamız gerekir” dedi.

"ADETA İKİ BLOĞA AYRILDI"


2023 seçimlerinin diğer seçimlerden farklı olduğunu kaydeden Yavuz, Türkiye’nin şu anda adeta iki bloğa ayrıldığını savunarak, “Karşıda bir karşı blok, karşıt blok, bir de Cumhur İttifakı bloğu var. Türkiye’nin yararına yapılan her şeye karşılar” dedi.

"FETÖ RUHU"


Başkanlık Sistemi’nin AK Parti döneminin en önemli icraatlarından bir tanesi olduğunun altını çizen Yavuz, altı muhalefet liderinin bir araya geldiği fotoğrafı ise parlamenter sisteme benzeterek, "Karşıt blokta yok yok. O sadece o gördüğünüz altı resimden ibaret değil. Sizce HDP o resimde yok mu? Var. CHP demiyor mu ki ‘Kanun Hükmünde Kararnamelerle atılanları geri alacağız.’ O zaman o karede bir FETÖ ruhu yani abartılı bir şey söylüyorum ama bunu söylememek için bir neden yok. ‘Biz geri alacağız onları’ diyor. Ne anlama geliyor siz düşünün. Sizce bir takım dış güçler mesela Fransa sizce hangi bloğun muvaffak olmasını ister? Fransa Türkiye’nin hayrına bir şey ister mi? Peki Amerika, peki Avrupa, FETÖ, HDP, PKK, DHKP-C, Yunanistan, Suriye mesela. Nerede durmamız gerektiğini çok iyi anlıyoruz, bu sorularla. Ekonomi, dış politika, özgürlükler, demokrasi dedik, nereden bakarsak bakalım Recep Tayyip Erdoğan önemli dedirtiyor, bu baktığımız noktalar. O zaman el birliği içerisinde daha çok çalışacağız ve 2023 yılında hem de ilk turda yeniden Sayın Cumhurbaşkanımızın cumhurbaşkanı olduğunu göreceğiz" ifadelerini kullandı.

“ADAY OLMASININ ÖNÜNDE ENGEL YOK”


Erdoğan’ın cumhurbaşkanı adayı olmasının önünde toz kadar bile engel olmadığını ifade eden Yavuz, adaylarının Erdoğan olduğunu sözlerine ekledi. Yavuz’un konuşmasını tamamlamasının ardından toplantı basına kapalı şekilde devam etti.