Çok sayıda üyenin hazır bulunduğu genel kurulda tek aday olarak üyelerden güvenoyu alan Barış Salbaş, 3. kez başkanlığa seçildi.
Kuşadası'nda 15. yılı gururla kutladıklarını söyleyen Şalbaş, dernek olarak üyelerinden vefat edenleri saygıyla andı. Yine bu dönemde kaybettikleri Galatasaray Kulübü eski başkanları Mustafa Cengiz ve Selahattin Beyazıt'ı anarken, trafik kazasında hayatını kaybeden Konyasporlu Ahmet Çalık'a da Allah'tan rahmet diledi.

BU ZOR GÜNDE TAKIMIMIZA OLAN DESTEĞİMİZİ ESİRGEMEMELİYİZ


Şalbaş, “Bu sene maalesef Galatasaray’ımızın sportif anlamda bekleneni verememesi bizleri çok üzdü. Avrupa arenasında namağlup olarak yoluna devam eden Galatasaray’ımız ligde ve kupada aldığı başarısız sonuçlar neticesinde yeni bir yapılanma yoluna gitmeye karar verdi ve Efsane Hocamız Fatih Terim ile yollarını ayırdı. Büyüklerimiz hatırlar 14 yıl hiç şampiyonluk görmeden takımlarını desteklemiş hatta taraftar sayısını arttırmıştır. O yıllarda sabırla destek olmanın ödülü olarak Galatasaray’ımız küllerinden yeniden doğmuş ve Türkiye’nin en büyük ve başarılı takımı olarak 4. yıldızı armasına işlemiştir. Bizlere düşen, zor günlerde takımımızın ve derneğimizin yanında olmaktır. Hani doğma büyüme diye bir tabir vardır ya. Doğma büyüme bir Galatasaraylı olarak, sizlerden takımımıza ve derneğimize her zamankinden daha fazla destek olmanızı istiyorum. Biz bu zorlu şartların altından kalkabilecek güce sahibiz. Çünkü Biz Galatasaray’ız” diyerek, hem gelenekselleşen etkinlikler hem de yeni projeleri ile yepyeni organizasyonlar yapacaklarını söyledi.

YÖNETİM KURULU


Yönetim Kurulu ile birlikte, derneğin tüzüğü, değerleri ve amaçları doğrultusunda görevlerini yerine getirmeye çalışacaklarını ancak başarılı olabilmeleri için, kendilerinin gayreti kadar üyelerin de desteğini ve katkılarını beklediklerini ifade etti. Geçmiş dönemde yaptıkları faaliyetleri üyelerle paylaştı.
Kuşadası Galatasaraylılar Derneği Yönetim Kurulu; Barış Şalbaş, Zarife Pancar, Banur Toz, Bülent Parlakyıldız, Ufuk Öğren, Yaşar Bilir, Öner Özgün, Aras Öztaş, Cemal Susam, Metin Hamarat, Halil Orhan ve Timuçin Ortakçı'dan oluştu.