“Bir haftadan bu yana Aydın’dayım. 17 ilçeyi dolaştım. 8 ilçe pazarını, bine yakın esnafı dolaştım” diyen Yıldız, “Üreticiye baktığımız zaman tarım bitik durumda. Besiciye gidiyoruz, besici ağlıyor, süt veren ineği kesmek zorundayım, bir zam verdiler bana ama yeme yaptıkları zamla iki hafta sonra verdikleri zammı iki misli şekilde geri aldılar diyor. Çiftçi, 16-17 lira mazot alıp ben nasıl ekeceğim, buğday ektim gübre ekemedim diyor. Karacasu’da esnafları gezdik. Herkes elektrik faturalarından şikayetçi. 300 liralık fatura bin 200 lira oldu ben nasıl ödeyeceğim diyorlar. Aydın merkezde bir esnaf kiram bin 500 lira, 500 lira gelen elektrik faturası 3 bin 500 lira oldu diyor. Ben nasıl ayakta duracağım diye soruyor. Cumhurbaşkanı halkın içine insin bir dolaşsın bakalım. Bu halkın durumu nasıl baksın. Etrafı sarılmış. Sadece yandaş müteahhitlere hizmet etmesin. Biraz da halkına dönsün. 84 milyon insan inliyor. İşçisi, çiftçisi, esnafı, emeklisi, memuru hepsinin durumu kötü. 20 yıldan beri bu ülkeyi bu hale getiren iktidarın bu ülkeyi düzeltme şansı yok. Hepimiz gördük bunu. Vatandaşlar bir seçim istiyorlar. Bir seçim kararı al da vatandaş oyunu kullansın. Vatandaş sandık istiyor. 17 ilçeyi dolaştım, kimse hayatından memnun değil. Kazanan yok” ifadelerini kullandı.

“İNSANLAR EKMEK ALAMIYOR”

Yerel ve genel seçimlerin birleştirilebileceği iddiasında bulunan Yıldız, “Yüzde 7 baraj konusunun Mart başında geleceği söyleniyor. Seçim kararını alacak olan Cumhurbaşkanı ve Devlet Bahçeli. Sabah 10.00’dan akşam 10.00’a kadar sokaklardayım vatandaş seçim istiyor. 200 lira gelen fatura bin lira geliyor. 2 bin 500 lira emekli maaşı verdi, bin 500 lira elektrik faturası verdi. Mazot 17 lira oldu. Gübre geçen yıl 120 liraydı bu sene 850 lira. Mazot 17 lira, hale gidiyorum 20’ye alıp 21’e satıyorum diyor. Sonra vatandaş haklı olarak isyan ediyor diyor. Eskiden 100 liralık mazot koyuyordum şimdi 400 lira koyuyorum diyor. Üzülerek söylüyorum maliyetler çok arttı. Aydın üretim bakımından çok verimli. Aydın böyleyse diğer yerleri siz düşünün. İstanbul, Ankara, İzmir gibi şehirler daha kötü. İnsanlar ekmek alamıyor. Eksi 2 derece kuyruklar 50 kuruş için metrelerce uzamış. Cumhurbaşkanı bunu görmüyor mu gerçekten. Yandaş müteahhitleri zengin ediyor başka bir şey yok. Vatandaşlarımızı bu dertlerden kurtarmak için yol haritamızı belirledik, tüm çalışmalarımızı yaptık. Bu dar boğazdan çıkaracak projelerimiz hazır. CHP olarak 81 ilden milletvekili çıkarıyoruz, bir sıkıntımız yok” dedi.

ÇİFTÇİYE HACİZ, DEMİRÖREN’E YOK

Sözlerini sürdüren Yıldız, “Medya grubu satın alan Demirören 5 yıldır kredisini ödemiyor, bir çiftçi 2 ay ödeme traktörüne haciz geliyor. Demirören’e neden haciz gitmiyor? Bu kamu bankaları kimin bankası, halkın, çiftçinin bankası. Ziraat Bankası 750 milyon doları Demirören’e vereceğine çiftçiye verse olmaz mıydı? Alınan krediler neden ödenmiyor? Ödenmiyorsa Cumhurbaşkanına sormak lazım” dedi.