Avrupa Komisyonu, Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeler için Yürütme Ajansı (EASME), Sosyal Ekonomi Misyonları teklif çağrısı kapsamında Aydın Valiliği AB ve Dış İlişkiler Bürosunun hazırlayıp sunduğu ve desteklenmeye hak kazanan 22 proje arasında yer alan “Sürdürülebilir Tarım ve Kırsal Kalkınma İçin Sosyal Ekonominin Geliştirilmesi” (PROSES) kapsamında 1 Şubat 2021 ile 31 Ocak 2022 tarihleri arasında Türkiye, İspanya ve İtalya’da sürdürülebilir tarım ve kırsal kalkınma konulu Sosyal Ekonomi Çalıştayları organize edildi. Sürdürülebilir tarım ve kırsal kalkınma alanında İyi Uygulamalar Kitapçığı oluşturuldu. Tarımda Endüstri 4.0, Akıllı Tarım uygulamaları seminerleri ve iyi örnek paylaşımları gerçekleştirildi.

13 ÜLKEDE ÇALIŞTAY YAPILDI


Sosyal Ekonomi Çalıştaylarının ilki 15-16 Haziran 2021'de, Covid-19 pandemi şartlarından dolayı yerel sosyal ekonomi paydaşları dâhil tüm ortak bölgelerden 78 katılımcıyla ZOOM platformu üzerinden çevrimiçi etkinlik olarak gerçekleştirildi. İkinci çalıştay 28-29 Eylül 2021 tarihlerinde İspanya'nın Carmona kentinde ortak bölgelerden gelen 36 katılımcıyla; Üçüncü çalıştay ise 16-17 Kasım 2021 tarihlerinde İtalya'nın Jelsi kentinde, Türkiye’den 13, İspanya’dan 7, ev sahibi İtalya’dan 16 sosyal ekonomi paydaşının katılımı ile gerçekleştirildi.

BAŞKANLAR DEĞERLENDİRMELERİNİ PAYLAŞTI


PROSES projesi Aydın’da düzenlenen “Kamu Otoriteleri İçin Farkındalık Artırma Semineri” ile tamamlandı. Seminere ilçe Kaymakamları, Belediye Başkanları, kurum ve kuruluş müdürleri katılırken çalıştay katılımcıları olarak Efeler Ziraat Odası Başkanı Mehmet Kendiroğlu, Koçarlı Belediye Başkanı Nedim Kaplan ve Köşk Belediye Başkanı Nuri Güler, yurt dışı çalıştayları ile ilgili değerlendirmelerini paylaştı. Program, Vali Yardımcısı Mustafa Hulusi Arat’ın proje hakkındaki değerlendirmeleri ile sona erdi