Türkiye Futbol Federasyonu Bölgesel Amatör Lig 9. Bölge 3. Grup’ta yer alan Aydın Büyükşehir Belediyespor, 3’üncü hafta mücadelesinde Kemalpaşaspor ile karşılaşacak. Adnan Menderes Stadyumu’nda Cumartesi günü saat 14.00’te başlayacak olan karşılaşma öncesi Aydın Büyükşehir Belediyespor, hazırlıklarını sürdürüyor. Hafta başında 2,5 yıllık anlaşma sağlanan Futbol Direktörü Tevfik Ata Tekin yönetiminde, Yörük Ali Efe Tesisleri’nde hazırlıklarını sürdüren mavi-beyazlı oyuncular, hırsıyla dikkat çekiyor. Aydın Büyükşehir Belediyespor Kulüp Başkanı Polat Bora Mersin ve Aydın Büyükşehir Belediyespor Futbol Şube Sorumlusu Ömer Altuntaş’ın da izlediği antrenmanda Futbol Direktörü Tekin, oyunculara sık sık uyarıda bulundu.

“ANLAYIŞIMIZI İNŞALLAH SAHAYA YANSITIRIZ”


Antrenman öncesinde Tekin, Kemalpaşaspor ve takımın genel durumu ile hedefleri doğrultusunda açıklamalarda bulundu. Göreceli olarak kendi düzeyinden düşük ekiplere karşı iki maçtan birer puan alınmasından dolayı takımda olumsuz bir hava olduğunu belirten Tekin, “Bizim amacımız, özellikle Kemalpaşaspor maçından başlayarak skorun bizim isteğimiz doğrultusunda iyi olmasını sağlamak ama bundan daha önceliğimiz, daha olumlu daha savaşan daha hırsını sahaya yansıtan bir takım görüntüsüne kavuşmak. Bunun için salı gününden itibaren gerek oyuncu grubuyla gerek antrenmanlarla hazırlıklarımızı yaptık. İnşallah bu anlayışımızı ve hedefimizi Cumartesi günü sahaya yansıtırız.” dedi.

“ALTYAPI VE ÜSTYAPISIYLA BİR KULÜP MODELİ YARATMAK İSTİYORUZ”


Kulübe futbol direktörü olarak geldiğini ifade eden Tekin, “Altyapı ve üstyapısıyla bir kulüp modeli yaratmak istiyoruz. Burada öncelikle yarışırken altyapı ihmal etmemek bizim için kesinlikle önemli. Belirli bir süre sonrasında kendi ürettiği değerlerle yoluna devam bir takım anlayışına sahip olabilmek için öncelikle altyapıda yeniden bir yapılanma sürecine girildi. Burada öncelikli hedefimiz, eğiticilerin eğitimini tamamlamak. Eğiticilerin eğitimi tamamlandıktan sonra istediğimiz oyun anlayışı ve felsefesini altyapıdaki antrenör arkadaşlarla futbol okullarından başlamak kaydıyla U19’a kadarki sürede biz bu ekolü oyuncularımıza yansıtacağız. Bu ekole dayalı oyuncu stillerini yarattığımızda da üst yapıya geçişler, altyapıdan sorun olmayacak. Temel hedefimizin bu olduğunu çok net söyleyebilirim. Yarışma kesinlikle ikinci anlamda bizim hedefimiz. Aydın Büyükşehir Belediyespor olarak yarışırken bulunduğu noktayı korumak ve bulunduğu noktadan ileri gitmenin de hesapları ve planları içerisinde olacağız.” diye konuştu.

“CİDDİ BİR RAKİBE KARŞI OYNAYACAĞIZ”


Bu ligde her takımın her takımı yenebileceğini vurgulayan Tekin, “Ciddi bir rakibe karşı oynayacağız. Özellikle kazanabilme adına ilk iki maçına göre çok daha fazla isteğimizin ve iştahımızın olması gerekiyor. Daha doğru bir saha dizilişi sergilememiz gerekiyor ve hakemin son düdüğüne kadar skora isyanımızı mutlaka sürdürmemiz gerekiyor. Buna yönelik oyun anlayışımızı ve felsefemizi antrenmanlarla çalışıyoruz.” şeklinde konuştu.
Oyuncuların biraz daha istekli olmaları gerektiğini dile getiren Tekin, “Seyircilerimize pozitif futbol seyrettirmeleri gerekiyor. Bunun altyapı hazırlıklarını bizler sahada yapıyoruz. Psikolojik süreçlerini de işin içine ekleyerek iyi bir futbolu sahaya yansıtmalarını istiyorum. Bizlere destek olmaları konusunda Aydın halkını da sahaya davet ediyorum.” dedi.
Mutlak üç puan hedefiyle maça çıkacak olan mavi-beyazlılar, Kemalpaşaspor'u yenerek ilk galibiyetini almak istiyor.