Karacasu ekonomisi için öğrencilerin varlığının son derece önemli olduğunu ifade eden Battalbey Karacasu Çiğ Köfte ve Aperatif sahibi ve Kültür ve Turizm Derneği Başkanı Bülent Eriklioğlu, ekonomik zorluğun arttığı bugünlerde başta öğrenciler olmak üzere ihtiyaç sahiplerine katkı sunmak için Askıda Menü uygulaması başlattıklarını dile getirdi. 10 yıl önce bir tek emekli maaşı ile kalp hastası kızını Karacasu Meslek Yüksekokulunda okutmak için Karacasu'ya yerleştiğini ifade eden Kültür Turizm Tanıtım Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Eriklioğlu, "İçinden çıkmaya çalıştığımız pandemi döneminde, herkesin işi bozuldu. Bizler de etkilendik. Tüm ailelerin maddi durumlarının bozuk olduğunu, evlatlarını çok zor şartlarda okuttuklarını düşündüğümüzden ilçemizde öğrenim gören maddi durumları iyi olmayan tüm öğrenciler için Askıda Yemek projesini başlattık. İlk önce bunu kendi imkanlarımla ufak tefek yapmaya başladım. Bu projemden sosyal medya yolu ile haberdar olan hayırsever Karacasulular, hem dernek hesabından, hem de kendi iş yerime gelerek bu projeye güçleri yettiğince isimleri açıklanmamak üzere destek vermeye başladılar. İlk önce 300 kişilik tavuklu pilav ve ayran ile başladık. Şu an askıda yemek var projesini kendi iş yerimde sürdürüyorum. Durumu iyi olmayan çocuklarımız iş yerinden bir ürün alırken, parası olmadığında kullanılmak üzere kendisine çip veriyorum, bu çip ile gelen evladımız sessizce askıda yemeğini yiyip, kasada çipi vererek, arkadaşlarının yanında rencide olmadan mutlu bir şekilde okuluna ya da evine gidiyor, biz de mutlu oluyoruz" dedi.

"İLÇE GENELİNE YAYILSIN İSTİYORUZ"


Bu projeyi tüm ilçeye yaymak istediğini ifade eden Eriklioğlu, "Durumu müsait olan her Karacasulu vatandaşımızın durumu iyi olmayan tüm esnaflarımızdan ihtiyaç sahiplerine verilmek üzere askıda ürün bırakmalarını talep ediyorum. Böylece hem ilçe esnafına destek olunmasını, hem de ihtiyaç sahiplerinin mutlu olmasını istiyorum" dedi.