Nazilli’de vatandaşların en uğrak caddesi olan kafeler sokağında hizmet veren ve İsmail Abi’nin yeri olarak bilinen işletmede ‘Special Kahve’ büyük bir talep görüyor.2,5 yıldır işletmeciliğini büyük bir titizlikle yapan 24 yaşındaki genç işletmeci Samet Yörük, özellikle Special Kahveye büyük bir talep olduğunu söyledi.

'TİCARETİ ÇOK SEVİYORUM'

Adnan Menderes Üniversite İşletme bölümü mezunu 24 yaşındaki genç girişimci Samet Yörük, ticareti çok sevdiğini ve en büyük destekçisinin ailesi olduğunu söyledi. Yörük, “Öğrenciyken arkadaşlarımızla kafede oturmayı çok seviyorduk. Her zaman hayalimde ticaret ile uğraşmak hep vardı. Dedelerim ve babamda hep ticaretin içinde oldukları için ben de ticaretle uğraşmayı çok istiyordum. Okul bittikten sonra kafenin satılık olduğunu duydum. 2,5 yıldır işletmesine babamla birlikte devam ediyoruz. Kafemizin sahibi vefat ettiği için yine onun adını yaşatmak için ismini değiştirmedik” dedi.

‘8 KARIŞIM İLE HAZIRLANIYOR’

Toplamda 8 kahve çeşidinin karışımı ile hazırlanan “Special Kahve”nin tadının mekana özgü bir tarifle hazırlandığını söyleyen genç işletmeci Yörük, “Special kahve İsmail abinin zamanında vardı. Özellikle üniversite öğrencilerinin vazgeçilmez kahvesi haline gelmiş bir lezzetti. Pandemi sürecinde bir anket yapılmıştı o zaman öğrenciler en çok İsmail Abi’nin special kahvesini özlediklerini söyleyip sosyal medyadan tt olmuşlardı. Special kahve içimi çok güzel. Annem ve babamla evde hazırlıyoruz. İçinde menengiç, zencefil gibi faydalı ürünler var. 8 karışımla öğütüp hazırlayıp müşterilerimizin satışına sunuyoruz. Special’imizin ayrıca soğuk içimi de var. Soğuk içimde ananaslı, çilekli milkshake tarzında müşterilerimize sunuyoruz. Müşterilerimizin yüzde 70’i Special kahve içmeye geliyor. Ayrıca çay ve normal Türk Kahvemiz, soğuk içeceklerimiz yazın özellikle ev yapımı limonatamızla müşterilerimize en iyi hizmeti sunuyoruz” şeklinde konuştu.

‘PATENTLİ KAHVE YAPACAĞIZ’

Ayrıca büyük bir talep gören Special Kahvenin patentini almayı düşündüklerini planladıklarını söyleyen Yörük, yurt içi ve dışına da satışını gerçekleştirdiklerinin altını çizdi. Yörük, “Kahvemizin patentini babamla bunu konuştuk önümüzdeki 1 ay içinde almayı planlıyoruz. Ayrıca special kahvemizi gerek yurt dışı gerekse yurt genelinde satışını sağlıyoruz. Nazilli dışında olan kahve işletmecilerine de kahvemizin satışını yapıyoruz. Ticareti çok seviyorum ve işimi daha da ileriye götürmeyi planlıyorum. Tabi ki ailemin desteği çok büyük” dedi.