Tören ve kutlamalara Kuşadası Kaymakamı Sadettin Yücel, İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Ataman, İlçe Jandarma Komutanı Yarbay Mustafa Karagöz, İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Ali Berksoy, Turizm Fakültesi Dekan Yardımcısı Aziz Bostan, Belediye Başkan Yardımcısı Özgür Batçıoğlu, okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

“TEKRAR BÖYLE BİR ÖZLEM YAŞANMASIN”

İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Ataman'ın konuşmasının ardından Mahmut Esat Bozkurt İlkokulu öğrencilerinin hazırladığı halk oyunları gösterileri sergilendi, şiirler okundu. Kaymakam Sadettin Yücel ve protokol üyeleri, yüz yüze eğitimde yeniden özlem yaşanmaması adına pandemi kurallarına dikkatli bir şekilde uyulmasını istedi. Kuşadası İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Ataman, zorlu pandemi sürecinde sabır gösteren ve pes etmeyen tüm öğrencileri tebrik ederek, " Koronavirüs salgını nedeniyle online eğitime geçen okullarımızda yeniden yüz yüze eğitime başlamanın heyecanını ve mutluluğunu hep birlikte yaşıyoruz. Eğitim-öğretim yılına başlarken, geleceğimizin teminatı çocuklarımızın, onlara en iyi imkânları sağlamaya çalışan ailelerinin ve büyük fedakârlıklarla, yurdun her köşesinde hizmet veren öğretmenlerimizin heyecanını ve coşkusunu yürekten paylaştığımı belirtmek isterim. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün söylediği gibi; en önemli ve verimli vazifelerimiz, eğitim ve öğretim işleridir. Eğitim ve öğretim işlerinde mutlaka muzaffer olmak lazımdır. Bir milletin hakiki kurtuluşu ancak bu şekilde mümkün alabilir” dedi.

OKULLARLA İRTİBATTA OLUNMALI

Ataman, “Yarınlarımızın teminatı çocuklarımız, çok kıymetli aileleri ve eğitim camiamız, 2021-2022 eğitim-öğretim yılını heyecanla karşılamaya hazırlanırken, devletimizin destekleriyle; fiziki altyapı, güvenlik tedbirleri, teknik ve eğitim kadrosuna yaptığımız takviyelerle birlikte okullarımızın teknolojik ve fiziki donanıma sahip, Covid-19 tedbirlerine ve çağımızın gereklerine uygun bir şekilde hizmet vermesini sağlayacak çalışmaları hassasiyetle yürüterek, eğitim yuvalarımızı çocuklarımızla buluşturmak için gerekli bütün tedbirleri aldık. Kapsamlı bir çalışma yapılarak salgınla mücadele ettiğimiz bugünlerde, salgın dönemi için yapılması gereken bütün hazırlıkları tamamladık. Velilerimizden ricamız; bu süreçte daima okullarımız ve öğretmenlerimizle iş birliği içinde olarak bizlere destek vermeleridir. Sağlıklı ve düzenli bir iletişimle, istişare içerisinde bunu başaracağımıza inanıyorum” ifadelerini kullandı.

PROTOKOL ÜYELERİ İLK DERSE EŞLİK ETTİ

Ataman, konuşmasını şu şekilde tamamladı: “Değerli öğretmen arkadaşlarım. Gazi Mustafa Kemal Atatürk 'ün muasir medeniyetler seviyesine ulaşmak hedefine sizlerin azim ve çalışmalarıyla başaracağımızı unutmayınız. Bu duygu ve düşüncelerle, 2021-2022 eğitim öğretim yılının, başta sevgili öğrencilerimiz ve öğretmenlerimiz olmak üzere tüm eğitim camiamıza hayırlı olmasını diliyor, saygılarımı sunuyorum.”
Protokol üyeleri törenin ardından Mahmut Esat Bozkurt 4-C sınıfının temsili ilk dersine katıldı.