1 Eylül Dünya Barış günü dolayısıyla Didim Belediyesi tarafından bu yıl 26.sı düzenlenen Didim Barış Şenliği etkinlikleri kapsamında Altınkum plajında Moğollar konseri düzenlendi. Konser için binlerce Didimli Altınkum’u doldururken, konseri CHP Aydın Milletvekilleri Bülent Tezcan ve Süleyman Bülbül, Didim Belediye Başkanı A. Deniz Atabay ve eşi, CHP Aydın İl sekreteri Okan Kılıç, CHP İl Başkan Yardımcıları Dilaver Demir ve Serkan Doğan, CHP İlçe Başkanı Nurettin Koçak, Belediye başkan yardımcıları, belediye meclis üyeleri de dinledi.
Konser öncesinde ilk konuşan Didim Belediye Başkanı A. Deniz Atabay “Tatillerini Didim’de geçiren ve tüm Didimliler hoş geldiniz. Devletleri yönetenlerin büyük ihtirasları olmasaydı Barış gününü kutlamanın gereği olmayacaktı. Savaşı da barışı da yaşatan insanın kendisi; bu ihtiras olmada yan komşularını saldırmaktan çekinmeyen insanlar gördük. O nedenle Ulu Önder Atatürk’ün Yurtta barış Dünyada barış sözünün önemi bir kez daha ortaya çıkmıştır.” dedi.

“İNADINA ÖZGÜRLÜK VE BARIŞ”


CHP Aydın Milletvekili Süleyman Bülbül CHP olarak inadın barış ve özgürlük demeye devam edeceklerini kaydederek “Bu karanlıklar bir gün sona erecek. Herkes bir gün barış ve özgürlük diyecek ve inadına demokrasi diyeceğiz. 99 yıl önce Kurucu liderimiz Mustafa Kemal Atatürk Cumhuriyeti hediye etti. 1926’da medeni kanunu getirdi. Şu an Afganistan’daki olayları görüyorsunuz. Bunun önemini 100 yıl sonra gördünüz. Biz bu devrimlerden geri dönemeyeceğiz. CHP olarak kurucu liderimiz 1923’de Cumhuriyeti kurdu. İkinci yüzyılda biz demokrasi ve özgürlükleri yeniden ve hep birlikte geri getireceğiz.”ifadelerini kullandı.

“EGE’DEN BARIŞIN SESİ YÜKSELİYOR”


CHP Aydın Milletvekili Bülent Tezcan ise barış seslerinin Didim’de yükselmeye devam ettiğini belirterek “Bugün barışı Ege’den tüm dünyaya haykıracağız. Barış çağrıları buradan yükselirken ne yazık ki dünyanın dört bir yanından savaş çığırtkanlıkları devam ediyor. Barış yoksa göç vardır gözyaşı vardır, kan vardır gelecek ve çocukların umutları yoktur. Barış yoksa kıyılara vuran aylan bebekler vardır. Barışı hakim kılmak istiyorsak yapacağımız tek şey emperyalizme karşı emeğim birliğini ve mücadelesini yükseltmektir.” dedi.
Konuşmaların ardından Moğollar Grubu sahne aldı. Moğollar grubun efsanevi ismi ve ünlü besteci Cahit Berkay önce grubu tanıttı. Berkay 1967 yılında grubun kurulduğunu ifade ederek 1986 ila 1993 ardından grubun dağıldığını ve ardından yeniden bir araya gelindiğini ifade ederek, hayatını kaybeden grup üyelerini de unutmadı.

EFSANE ŞARKILAR DİDİMLİLERİ MEST ETTİ


Moğollar grubu “Ağrı dağı efsanesi” “Dila hatun” “Selvi boylum al yazmalım” “Geri sar” gibi hafızalardan silinmeyen eserler ile Barış Manço ve Cem Karaca’nın şarkılarını seslendirdi. Grubun solisti olan Cem Karaca’nın oğlu Emrah Karaca ise babasının şarkılarını Didimlilerle birlikte seslendirdi.