Son dönemde Afganistan üzerinden Türkiye’ye geçişlerin giderek artması üzerine CHP Genel Merkezi tarafından "Sınır namustur" şeklinde başlatılan ve İYİ Parti teşkilatlarının da "Hudut Namustur" şeklinde sürdürdüğü kampanyaya bir destek de İYİ Parti Karacasu İlçe Teşkilatından geldi.
Mustafa Kemal Paşa Caddesi üzerindeki binanın ikinci katında bulunan parti teşkilatına “Hudut Namustur” pankartı asıldı. Parti binasının üst katında AK Parti Karacasu İlçe Teşkilatı ofisinin bulunması ilginç bir görüntü ortaya çıkardı. Binaya ayrıca geçtiğimiz hafta bir televizyon yayını çıkışı yumruklu saldırıya uğrayan İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu’ya destek vermek için hazırlatılan, “Buğra Kavuncu’ya yapılan saldırı lanetliyoruz” yazılı pankart da asıldı. Pankartların asılması işlemini İYİ Parti İlçe Başkanı A. Ali Küpelioğlu, İlçe Kadın Kolları Başkanı Nihal Deliktaş, İlçe Teşkilat İşlerinden Sorumlu Başkan Yardımcısı ve Belediye Meclis üyesi Nail Kurt bizzat yaptı.

“SALDIRIYI KINIYORUZ”


Pankart asım işlemlerinin ardından konuşan Başkan Vekili Nail Kurt, “Bugün İYİ Parti Karacasu İlçe Başkanlığı olarak iki pankart astık. Biri İstanbul İl Başkanımız Sayın Buğra Kavuncu’ya yapılan kahpe saldırıyı kınamak adına astığımız pankart. Sayın İl Başkanımızın her zaman yanındayız. Sayın Genel Başkanımız ve parti üyelerimize hunharca kahpece saldırılar yapılmakta bunları lanetliyoruz. Bunlar demokrasiden nasibini almamış kaba saba sokak serserilerinin, birilerine maşa olan insanların yaptığı eylemlerdir. Biz demokrasiden yana haktan, hukuktan ve adaletten yanayız. Herkesin de buna riayet etmesini istiyoruz. Teşekkür ederiz” dedi.

“HUDUT NAMUSTUR”


"Hudut namustur" pankartı hakkında da konuşan Kurt, “Ülkemize son dönemde Pakistan ve Afganistan’dan bilhassa hızlı bir şekilde göç akını oldu. Buna dur demek adına duyarlılık oluşturma adına, bir bilinçlendirme oluşturma adına, bir kamuoyu oluşturma adına CHP Genel Merkezi başlattı bunu bütün Türkiye’de. İYİ Parti ve Millet İttifakı’na ait her yerde bu pankartlar asılmakta. Biz de Millet İttifakı’nın bir üyesi olarak “Hudut namustur” pankartını astık. Ülkemize rast gele giriş çıkışların olmasını istemiyoruz. Sosyal dokunun bozulmasını istemiyoruz. Demografik yapının bozulmasını istemiyoruz. Herkes doğduğu yerde doysun. Doğduğu yerde mutlu olsun istiyoruz. Onun için göçmenler kendi yurtlarında kalsın istiyoruz. Herkese sağlıklı günler diliyoruz” dedi.