Yangın ve devamındaki çalışmalar hakkında SES Gazetesine konuşan Kaymakam Ahmet Soley, “3 Ağustos Salı saat 17.35’te tek bir noktada ateş yükselmesi şeklinde orman yangını başladı. İhbar kısa sürede bize ulaştı. O sırada çarşıda denetimdeydim. Duyar duymaz Alemler Mahallesine geldim. Telefonla çeşitli özel kuruluşlardan, muhtarlardan ve belediyeden iş makinası ve gerekli sevkiyatın yapılmasını istedim. Aynı anda Orman Müdürlüğünden gelen bir arazöz ve Büyükşehir itfaiye biriminden gelen 2 itfaiye araç ve ilçemizdeki çeşitli şantiyelerden intikal ettirdiğimiz araçlarla söndürme çalışmasına başladık. Bir helikopter havadan durumu inceledi ama hava kararmakta olduğu için müdahale yapılamadı. 23.00 sıralarında yangının Esençay ve Çamköy’e ilerlemesini açılan setler ve yapılan temizliklerle durdurduk. Alınan tedbirlere rağmen yangın ters istikamette yayılmaya devam etti” dedi.

HER DUMANA ANINDA MÜDAHALE

Farklı bir tehlikenin ortaya çıktığını ifade eden Soley, “Yangın Karacasu ve Kahvederesine doğru yöneldi. Karacasuluları uyarma gereği duyduk. Bereketli Mahallesinde tehlike altındaki evlerin ve Ballıpınar’daki evlerin boşaltılması gerektiğini söyledik. Bir zorlama olmadı. Sadece tavsiye ettik. Ancak 300-400 metre yaklaşınca Bereketli Mahallesinde bazı evleri hemen boşaltıp hayvanlarıyla birlikte güvence altına aldık. Aynı anda kesim çalışmalarına başladık. Sayın Valimizin önderliğinde, Orman teşkilatımızla birlikte 24 saat içinde 34 kilometrelik bir yangın şeridi oluşturduk. Gönüllülerimiz çok büyük destek verdi. Bereketli ve Ballıpınar’a ilerlemeyi durdurduk ama yangın durmuş değildi. Her an parlayabilirdi. Yangının ikinci günü 2 uçak ve 3 helikopterle hava müdahalemiz başladı. Üçüncü günde devam etti. Perşembe günü akşamına geldiğinde yangın sürüyordu ama ilerleme tehlikesi kalmamıştı. Henüz yangın kontrol altına alınmadı. Bir rüzgarla yayılma ihtimali vardı. Ve Cuma gününe geldik. Artık araziye hakimiz. Yangın görevlilerimiz şu an arazide. Her noktada gönüllü mükelleflerimiz arazide nöbette. Çıkan her dumanda anına müdahale ediyoruz. Diğer ilçelerdeki yangınlar sebebiyle bazı arazöz ve ekipler oraya nakledildi. Ama bu boşluğu Karacasuluların tanker destekleriyle bu açığı kapattık” dedi.

DESTEK OLANLARA TEŞEKKÜR ETTİ

Arazide yangın söndürme çalışmalarının 4 arazöz, 100 tanker, özel sektörün temin ettiği iş makinaları ile tüm hızıyla devam ettiğini ifade eden Soley, “Anında müdahale ediliyor. Allah’a şükür bu gece önemli bir tehlike yaşamadık. Arada çıkan her yangın bir saat gibi kısa sürede söndürülüyor. Yangını tamamen kontrol altına almamız 12-13 Ağustos’a kadar sürecek. Bunun ardından da halk desteğine ihtiyacımız olacak. Ben tüm Karacasuluların bu fedakarlığı göstermesini bekliyorum. Fedakarca çalışan tüm gençlerimize, tanker süren su taşıyan muhtarlarıma, Karacasu halkımıza ve her ikmali yapan esnafımıza ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Bu desteğin çalışmalar süresince devam etmesini bekliyorum. 3 gündür başlattığımız kampanyaya, Ömer Koç, İnci Holding, Yılmaz Holding, Ali Ülker destek verdi. İhtiyaçlarımızın büyük bölümü bunlar karşılıyor. Biz kendimiz kadar bu destekler sayesinde çevre ilçelere de yardımda bulunabiliyoruz. Tüm Karacasululara, tüm destekçilerimize teşekkür ediyorum. Sizlere minnettarım. Geçmiş olsun Karacasu” şeklinde konuştu.