Tüm köy halkının mahalledeki düğünde olduğu esnada çıkan yangını bir vatandaş fark ederek ev sahiplerine haber verdi. Tüm köy halkı yangını duyup olay yerine koşarken düğün yarıda kaldı. Yangına Kuyucak ve Karacasu'dan itfaiye ekipleri müdahale etti. Tek katlı 5 odalı evin içindeki bütün eşyaların tamamen yandığı yangında ayrıca evin önündeki bir motosiklet ve arazi tipi araç tamamen yandı. Hayvan damında bulunan 15 paket yonca, 5 balya saman, 2 çuval yem de kullanılmaz hale geldi. Bir büyükbaş hayvan ise son anda kurtarıldı. Soğutma işlemlerinin ardından evden çıkartılan çok sayıda tüp dikkat çekti.

“GEREKEN YAPILACAK"


İtfaiye ekipleri gelene kadar mahalle halkı yangının diğer evlere sıçramaması için mücadele verdi. Yevmiyeye giderek güç bela bir ev yapan Hasan-Hafize Gök çifti büyük üzüntü yaşarken sinir krizi geçiren çift hastaneye götürüldü. Yangının çıkış sebebinin henüz belli olmadığı öğrenildi. Yangın sırasında olay yerine gelen CHP Karacasu İlçe Başkan Vekili Serkan Kurt ve AYBA ekipleri aileyi teskin etmeye çalışırken gerekenin yapılacağı bilgisi verildi. Mahalle halkı köyde su tankeri bulunmaması sebebiyle tepki gösterdi.

TEDBİRLER ARTTIRILMALI


Mahalle Muhtarı Muhammet Dibek, “Biz düğün yerindeydik. Bir ev yanıyor dediler hemen geldik. Geldiğimizde alevler yükselmişti. Tüm mahalle düğündeydi” dedi. Mahalle sakinlerinden Süleyman Demir, “Köylerimizde bu tür yangınlar için bir tedbir sistemi oluşturulmalı. Çok sayıda ev yangını meydana geldi. İtfaiye gelinceye kadar mahalle halkının yangına müdahale edebilmesi lazım. Mahallemizde su yetersiz. Elektrik ve acil durum eğitimlerinin herkese verilmesi gerekiyor” dedi.

GENÇ ÇİFTİN DÜĞÜNÜ YARIDA KALDI


Evi yanan ailenin yeğeni Dilek ile Tahir çiftinin daha önce pandemi kısıtlamaları sebebiyle düğünlerini ertelemek zorunda kaldıkları öğrenildi. Yangın sebebiyle düğünleri yarıda kalan çift ve akrabaları büyük üzüntü yaşadı.